paint me paradise

9th of october - we fight

2010-09-29 @ 23:50:39

Jahapp. Det verkar vara ganska så settled nu då.

Tränaren - Pedro gjorde beslutet åt mig. Han kom fram till mig igår kväll och förklarade för mig att jag ska ställa upp och tävla - på spanska. Och jag förståd inte riktigt det förrns någon översatt till värdelös engelska. Och det tog ytterligare tid för nyheterna att sjunka in.

Hittills vet jag: Det är någon form av InterClubsomethingsomething. I Bilbao. (ca 2 timmar härifrån med bil) Och vi åker med Pedros bil. Och det kostar inget.

Smådetaljer som tider, VEM jag ska möta. I VILKEN VIKTKLASS jag ska fightas eller REGLER har jag absolut ingen aning om. Så imorgon släpar jag in farsan till Bushido och han får leka tolk!

Jag är lite smått tveksam över om han ens lyckas hitta någon i min size. Jag kan nästan satsa pengar på att jag får gå upp en viktklass -.-' Jag är också ganska säker på att det inte är många fler tjejmatcher - om alls några fler.

Sverigetränaren har fått den lilla informationen jag har och kommer med uppmuntran. Känns bra. Jag fightas i Fight Club shorts!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Madrid 6 januari!

2010-09-29 @ 21:06:22

Jag tror att vi alla märkt att jag inte varit superaktiv de senaste dagarna. Det är helt enkelt för att det är så. Det verkliga själet är... Jag har helt enkelt fått lite ångest över bristen på bilder här på bloggen. Och det finns en helt rimlig anledning till det. Jag är en mycket enkelspårig människa som bara kan fokusera på en sak i taget. Först var det fotografering sedan blev det novellishen som jag startade. Och nu vet jag faktiskt inte vart jag står.

Men eftersom att jag har tokigt mycket fritid så har jag börjat ordna en mapp med bilder till min kommande portfolio med fotografier. En bild hittills alltså. Here it comes, med photoshop redigeringar jag lärde mig nyss.



Ichigo ville att jag skulle skriva ett inlägg endast för henne. Glöm det. Men du kan få åtminstone några stycken i inlägget. Jag fick detta meddelande för ett par timmar sedan från henne

"Bokat Yä Yä Yä dock andra tider än dina, men dom var bättre så Yä :D"

Och nu undrar alla utom Ichigo "WTF??!" Jo det betyder bara ICHIGO HAR BOKAT FLYG TILL MADRID, YEAH BABY! Jag bokar mitt flyg och boende för oss båda ikväll, så fort morsans föräldrar åkt hem - så är allt fixat sedan! XD

Vi åker 6 januari och ska shoppa loss rejält under Spaniens mellandagsrea. Vi ska fira försenat nyår! Vi ska gå på coola barer/kareoke (mina planer) VI SKA LEVA LIVET!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Like a ninja

2010-09-27 @ 23:31:07

Halloj!
Här kommer ett plikttroget blogginlägg - fast jag inte känner för det överhuvudtaget. Det är en sån där dag när man är rastlös och vill göra någonting men samtidigt inte känner för något alls. Tänkte kolla på film - men hittade inget jag kunde tänka mig att stirra på.

Så jag tillägnar det här inlägget till - zombies. Jag skulle inte vilja kalla mig själv för paranoid. Det är ett så starkt ord. Snarare - jag vill vara förberedd på alla tänkbara situationer.

Därför struntar jag i att tända lamporna när jag går ner för trappan till nedervåningen. Jag vill kunna ta mig ner i en krissituation utan att vara beroende av ljus.

Därför skulle min första prioritering vara att ta mig till garaget om vi var under hot av zombies eller monster. Varför? För att jag vet att det finns en motorsåg, 3 yxor och en mindre lie där.

Därför har jag tillräckligt med kondition för att orka springa uppför Hammarbybacken i Stockholm - ifall jag skulle vara jagad.

Skratta bäst som skrattar sist. 

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

My neighbour Totoro

2010-09-27 @ 00:17:54



Råkar vara en av de bästa tecknade filmer jag sett! Om mitt minne inte sviker mig så är det samma maker som gjorde Spirited Away. Kom igen, den måste ni ha hört talas om!

Denna film går inte att ogilla, den är barnslig och behåller magin som många i vår ålder redan förlorat. Absolut underbar. Det handlar om en familj som flyttar in i ett gamalt japanskt hus på landsbygden och där träffar barnens skogstrollet Totoro.

Jag vill bara skryta lite om att jag såg filmen på japanska utan subs idag - och förstod allt - hade till och med kunnat översätta ca 90% till engelska/svenska.

Also, min dröm är att bo i ett sådant hus. Fast jag vill hyra ut alla tomma rum så huset ständigt är i liv och rörelse. Fast then again, jag skulle nog aldrig lyckas övertala mina svenska vänner att flytta till Japan. 8)

Well, what are dreams for anyway? :)

Permalink ÄLSKA Kommentarer (1) Trackbacks ()

The lucky one

2010-09-25 @ 20:10:52

Jag tittade på en jätte sorglig snutt av en japansk film och nu känner jag mig helt bräcklig. Jag saknar kompisar, fight club och jessie som tokig. Men jag är faktiskt lycklig här borta! Jag har alltid drömt om att komma bort från området hemma i Stockholm, alltid vantrivs i skolorna, alltid varit ogillad av grannarna. Det visar sig, jo nä det var inte rätt ställe för mig helt enkelt - självklart återvänder jag dock till sommaren för att stanna åtminstone 6 månader. Oroa er inte!

Idag har jag varit ensam hemma - av fritt val. Tog ett långt varmt bad och lyckades reda ut kråkboet som pryder min skalle. Jag gjorde pannkakor med datorn brevid spisen med bra musik på högsta volym.

Sedan kommer familjen hem - mammans syster har ordnat mina rollerblades. Mammans mamma skickade med mat som jag ääälskar OCH en hel chokladkaka just för mig. Det är mer än vad MIN mamma någonsin gjort.

Aaah, jag älskar att andas utan att det känns som en flodhäst sitter på min bröstkorg.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

I totally have 3 spanish friends

2010-09-24 @ 09:34:52

Jag har till och med dem på facebook. *cool smile* De hade gått och frågat coachen om mitt efternamn som han kom ihåg - fast jag bara sa mitt efternamn en gång och vi skrev inte upp det någonstans. Yeah, way to be remembered.

Och jag pratade med Roberto så troligen har jag en gitarrlektion på tisdag. And also jag hoppas på att ordna någon klättringsexpidition med den spanska mästarinnan, tydligen sticker hon iväg åtminstone varje helg. Can I get another, Yeah?!

Sedan pratade jag också med mammans syster - som hittade ROLLERBLADES åt mig i Santander, hon skulle dit nu under helgen så hon skulle köpa med sig dem! Jag har redan sett dem på bild, vita klassiska med skosnören och hjul i guldfärg. Jag kan bortse från guldfärgen eftersom att priset var endast 35E!

Så jag sa till Roberto igår, om jag försvinner från träningen är det endast för att jag brutit något. Han nickade och verkade tycka att det var helt rimligt.

Mammans syster visade mig också sin lägenhet som ligger mitt i Torrelavega och hon och henns VRÅLSNYGGA pojkvän (de har varit tillsammans i 12 år tydligen) har till och med ett gästrum och sa att om jag är här någon kväll/natt så är jag välkommen att crasha där. Hon sa att jag även kan få hänga där när jag har ca 2 timmar att ta död på innan träningen på tisdag och torsdagar. :)

My luck is supernatural. Så om någon pallrar sig hit i nyår så är alla problem lösta men Ichigo, jag hoppas fortfarande på alternativ 2.

Idag är det en regnig dag, grannen klipper fältet intill och det väsnas alldeles för mycket. Och ett stycke barn ligger brevis och skriksjunger till Ba ba blacksheep som olyckligtsvis spelas från min dator.

Så fort morsan kommer hem i eftermiddag tänker jag sova -.-' åtminstone någon timme.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (3) Trackbacks ()

Bara en mulen torsdag

2010-09-23 @ 15:18:42

Good day to you sir. And you as well.

Jo men jag har faktiskt inte så mycket att berätta för er. Vädret är lite mulet idag men jag och snorvalpen tog vår en timmes promenad ändå - det hjälper mig att lära mig hitta här i byn och fördriva tid.

Jag har träning idag, jag hoppas att min kickboxningsmästarinna befinner sig där så jag kan utbyta mailadresser med henne. Jag vill sååå ut och klättra mohahaha. *vansinnes skratt*

Jen-chan väntar på ytterligare kapitel från min novell, well hon får vänta mer. Jag har nämligen inte skrivit ett ord alls sedan kapitel 2. Jag är hemskt ledsen och om du vill lägga skulden på någon gör det på de koreaner som skapade serien You're beautiful som jag absolut avgudar. Den har allt, söta pojkar, musik och humor hihihi!!

Och nu måste jag sticka - inte för att jag har något att uträtta - avsnitt 4 väntar inte tålmodigt på mig.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

I'll be thinking of you

2010-09-22 @ 18:45:00

Jag är en mycket lojal person. Mycket. Jag ställer upp för de som finns där för mig och de som håller ord. Jen-chan har alltid (nästan alltid - du var inte där när jag satt och stortjöt på mitt golv med kraftiga brännskador efter kokande vatten över händerna - but then again hur skulle du veta?) funnits där för mig.

Nu har olyckan varit framme som den ofta är och hennes mormor ligger på sjukhus. Jag vet inte hur allvarligt det är och jag kan inte göra mycket härifrån - but I'm thinking of you.

<3

På en lite gladare not än moll - Förhoppningsvis kommer Jen-chan ner till lilla Novales i november. Jag håller tummarna för att allt ordnar sig.

Jag inväntar också nyheter från kära Ichigo som jag saknar som tokig. Dig vet jag redan att jag kommer få träffa snart - frågan är var och när. :)

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

YOU WOULD NOT BELIEVE MY LUCK

2010-09-22 @ 00:01:35

Aaaah, lycka, arma lycka - det är såhär din skepnad känns!

Inte nog med att jag lever i värme, hos den trevligaste familjen någonsin, med det skönast slappaste jobbet, jag lär mig ett nytt språk - jo det är tursamt för jag råkar gilla språk.

Jag utövar sporten jag älskar. Jag har de absolut bästa vännerna som jag får träffa till jul i hela 10 dagar!

Jag har tid till alla mina intressen. Jag har otroliga fotomöjligheter varje dag. Jag åker till nya ställen varje vecka! Jag handlar snygga kläder för nästan inga pengar! Jag har planer för framtiden!

OCH NU, DE SENASTE TURSLANTARNA!

1
Roberto, lyckligt gift med barn - enda skapligt engelsktalande killen på träningen - arbetar som gitarrlärare. Erbjöd sig att lära mig spela gitarr och gav mig sin mailadres.

För er som inte visste har jag velat lära mig gitarr sen 5:e klass, gjort åtminstonde 8 försök och gett upp, senast var sista terminen på gymnasiet, enda ämnet jag faktiskt gjorde någon effort i. HERE'S MY SHOT.

2 Maria, den spanska mästarinnan i nästan min storlek - klättrar på fritiden - utomhus! Riktig Stallone-Cliffhanger-Style. Hon talar helkass engelska men hon sa att vi kan sticka iväg och klättra utomhus tillsammans. YEAH BABY!

Hon kommer på träningen på torsdag - vi ska byta mailadresser. Mamman här har lovat hjälpa mig kommunciera med henne via spanska mail. ROCK N ROLL!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

What's shaking in Novales?

2010-09-21 @ 15:21:04

Halloj, kära vänner. Ahapp nu var det mat. - 17 minuter senare -

Vi börjar om. Halloj, kära vänner! Perfekt, du fick jag lämna ifrån mig ungen också vilket också innebär att jag slipper höra eller se videon till Old MacDonald had a farm -.-'

Jag och snorungen har varit på en timmes promenad här i byn under förmiddagen - och vi gick inte vilse. Jag älskar att promenera här, gå runt kyrkan, åsnorna, se ödlor springa på vägarna - solen skiner. *suck av njutning*

Jahapp så vad är mina planer?

# Mammans syster skulle checka efter Rollberblades a la 80's i Santander idag eller imorgon - håll tummarna
# Jag och Jen-chan har ett fotoprojekt på gång som jag är minst 100% skeptisk om - Äh WHAT THE HELL; LET'S DO IT
# Med min massiva fritid har jag även påbörjat en novell/bok - Only time will tell. Jen-chan är min enda följare. I och för sig har jag inte berättat om den för någon annan. 8)
# Så fort jag kommer och hälsar på i Sverige igen så kapar jag håret, är bortom ASLESS på skiten
# På lördag är det en annan mindre marknad i grannbyn som jag ännu inte besökt - Jag vill dit X)

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

There's nobody singing for me

2010-09-20 @ 23:09:17


Fotograf: Mira

Permalink Fotografi Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vad är meningen med livet, universum och allting?

2010-09-20 @ 22:48:15

(Jag läser Liftarens guide till galaxen)
Personligen skiter jag i vilket, livet och meningen är vad man gör det till.

För min egen del vill jag på ålderns höst berätta om mina äventyr, jag vill kunna säga helt nonchalant "jo jag bodde i Spanien ett tag och lärde mig språket, när jag ändå höll på" och "jo justja, jag var ju i Afrika ett tag och studerade vilda djur" och "jag backpackade genom thailand med min bästis" och "jo jag har jobbat med det och det, jaa det med när jag var i Japan".

Jag vill lämna mitt märke kvar när jag inte finns längre. Jag vill att någon nånstans berättar historier om mig, eller tittar på mina foton, eller läser mina texter. Är inte det en mänsklig instinkt? Att bli ihågkommen?

På riktigt, tänk efter nu. Vad vill du lämna efter dig?

Jag vill inte dö ensam med en präst som läser samma psalmer som han gjort för hundratals andra döda. Jag vill inte att de enda som saknar mig är min chef på macken på mitt 7-17 jobb. Är jag verkligen ett särfall som inte vill ha den typiska familjen, hus med landställe och en golden retriever? (det absolut mest tråkiga jag kunde föreställa mig - ledsen ni som tar illa upp - detta är mitt värsta scenario)

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag vill vara ett vandrande DREAMS COME TRUE

2010-09-20 @ 16:39:13

En av anledningarna till att jag åkte till Spanien är att jag ville bevisa för andra, och för mig att ovanliga saker händer och man kan leva som man vill. Till och med jag har dagar då jag tvivlar, men vem har inte det?

Jag är fortfarande sliten mellan vad jag ska ta mig till när jag väl har återvänt till Sverige till våren.

Japan är den ultimata drömmen - men jobbsituationen är hopplös. Så ja, jag är villig att göra mycket för att få det att slå in.

Afrika vore otroligt - men kostnaden stor. Och jag kan inte flyta. Inte flytta, utan flya - i vatten.
Fast pengarna är väl det stora problemet.

Thailand - SKA BLI AV men hur ska jag betala för skiten? Ännu en gång pengar.

Så nu är planen - lär mig allt jag kan medan jag är här borta. Skaffa ett jobb tills jag är tillbaka till Sverige. Jobba hårt. Gör efterforskningar - och därefter bestäm mig.

SO YEAH, WATCH ME, I'LL BE THE IMPOSSIBLE COME TRUE. I just need some tiny help.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bonnie & Clyde

2010-09-19 @ 20:46:44

Bonnie & Clyde fascinerar mig, jag avgudar och jag absolut älskar deras porträtt. De är vad jag önskar att jag kunde vara, självsfränder, legender, utomjordiskt poetiskt coola. Jag skulle absolut kunna tänka mig att tatuera detta, eller delar utav det - det är en jäkla många verser -.-'

Bonnie Parker's dikt från 1934:

"You've read the story of Jesse James--
Of how he lived and died;
If you're still in need
Of something to read
Here's the story of Bonnie and Clyde.


Now Bonnie and Clyde are the Barrow gang.
I'm sure you all have read
How they rob and steal
And those who squeal
Are usually found dying or dead.


There's lots of untruths to these write-ups;
They're not so ruthless as that;
Their nature is raw;
They hate the law--
The stool pigeons, spotters, and rats.


They call them cold-blooded killers;
They say they are heartless and mean;
But I say this with pride,
That I once knew Clyde
When he was honest and upright and clean.


But the laws fooled around,
Kept taking him down
And locking him up in a cell,
Till he said to me,
"I'll never be free,
So I'll meet a few of them in hell."


The road was so dimly lighted;
There were no highway signs to guide;
But they made up their minds
If all roads were blind,
They wouldn't give up till they died.


The road gets dimmer and dimmer;
Sometimes you can hardly see;
But it's fight, man to man,
And do all you can,
For they know they can never be free.


From heart-break some people have suffered;
From weariness some people have died;
But take it all in all,
Our troubles are small
Till we get like Bonnie and Clyde.


If a policeman is killed in Dallas,
And they have no clue or guide;
If they can't find a fiend,
They just wipe their slate clean
And hang it on Bonnie and Clyde.


There's two crimes committed in America
Not accredited to the Barrow mob;
They had no hand
In the kidnap demand,
Nor the Kansas City Depot job.


A newsboy once said to his buddy:
"I wish old Clyde would get jumped;
In these awful hard times
We'd make a few dimes
If five or six cops would get bumped."


The police haven't got the report yet,
But Clyde called me up today;
He said, "Don't start any fights--
We aren't working nights--
We're joining the NRA."


From Irving to West Dallas viaduct
Is known as the Great Divide,
Where the women are kin,
And the men are men,
And they won't "stool" on Bonnie and Clyde.


If they try to act like citizens
And rent them a nice little flat,
About the third night
They're invited to fight
By a sub-gun's rat-tat-tat.


They don't think they're too smart or desperate,
They know that the law always wins;
They've been shot at before,
But they do not ignore
That death is the wages of sin.


Some day they'll go down together;
They'll bury them side by side;
To few it'll be grief--
To the law a relief--
But it's death for Bonnie and Clyde."

Permalink ÄLSKA Kommentarer (0) Trackbacks ()

Las minas

2010-09-19 @ 19:24:33

God kväll. Jag har haft ännu en hellazy dag. Jag lyckades lyfta min röv ur sängen halv 12 idag, den senaste uppklivningen under min tid i Novales. Efter en snabb frukost hakade jag på den "lugna, fridfulla" promenaden förbi gruvorna. Pappan här har sagt i en vecka att han ska ta med mig dit - och lysa med sin ficklampa -.-'

Just ficklampan var en viktig grej. Iklädd sommarkläder, flipflops och solbrillor klättrade vi in i gruvan. Varför lyckas jag aldrig pricka in rätt kläder?? Det var helmörkt så vi fick användningen av ficklampan han gömt i fickan och vi såg ett vattenfall inuti gruvan. Jag förväntade mig fladdermöss och äckliga skithögar och ett luftangrepp av tidigare nämnda. Men icke så.

En av mina udda men användbara talanger är en förmåga att springa i alla sorters skor - tydligen kan jag även klättra med flipflops inuti en svart grotta - med solglasögon.

Men äventyret slutade inte där, expeditionen fortsatte till en nedstängt gruva - tydligen har de bommat igen skiten med anledningen att "folk kom inte ut igen" så vi skulle ta en trappa upp och kolla läget.

Han missade att nämna att själva trappan var THE trappan - stairway to heaven. Måste ha varit tillräckligt med trappor för 14:e våningen -.-'

MEN jag hittade en vansinnigt coolt övergivet område för fotande - jag behöver bara nån som vill vara med och fota med gamla rostiga gruvvagnar på ett gamalt rostigt spår. Coolio.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Crash course

2010-09-18 @ 22:18:23

Nu inväntar jag Jen-chan på msn och sedan ska jag kicka igång en av filmerna på min "fördriv tid och kolla på dom här" lista med japanska filmer. För långt namn?

Filmen heter Boku wa imouto ni koi wo suru eller för er idioter vars språkkunskaper är mer begränsade - I love my younger sister. Jag måste erkänna att jag bara skummade igenom plotförteckningen men det handlar om tvillingar, en kille och tjej varvav den ena älskar den andra på ett icke syskonsätt.

Jag vet inte vem av dem det är eller hur historien urartar men tydligen fick filmen 4 av 5 stjärnor och jag gillar tvillingar så det känns värt att spendera en kväll att titta på. Och let's face it, jag har inget annat att göra. HALLÅ, fotade spindelväv tidigare idag -.-' what does that tell you?? Either that I'm very artsy or bored as fish. (Istället för fuck - neat, ne?)

Ikväll lärde jag mig klockan - crash course, tillbringade ca 10 minuter and now I know it. Yeah. Los simpsons är förvånansvärt lärorikt med verb och jag såg Sponge Bob igår, vet ni vad det heter på spanska?? Bob Espanja X'D
Hysteriskt!

Förresten alla ni som saknar mig... Eller som vill ha julklappar i år - I'M TAKING IN WISHINGLISTS NOW!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Spider spins so beautiful

2010-09-18 @ 19:15:07




Fotograf: Fortfarande Mira

Permalink Fotografi Kommentarer (0) Trackbacks ()

Yo no soy tonto

2010-09-18 @ 19:11:21

Betyder jag är inget pucko och råkar av ingen slump vara Mediamarkts slogan för jag snolånar den just nu. Jag vill inleda med att jag är vansinnigt arg på en viss blodssläkting (vi kan alltid be om att jag har fel på den punkten) MEN jag tänker undantrycka det säkert och kompakt i en låst låda just nu.

Jag hoppas att Jen-chan dyker upp på vår msndejt som vi sagt trots stockar och berg som hinder i livet just nu. *hellbound powerhug from Spain*

Nu till rubriken; Yo no soy tonto. Efter att jag slutat vara en lat son of a bitch så började jag faktiskt underhålla mig riktigt bra här borta. Jag tillbringade tid på tomten med att göra osnitzerliga (påhittat ord) gycklarkonster men gav snabbt upp och gav vika för mina fightingkonster och övade snurrsparkar och hoppasparkar på gräsmattan till Lokes musik.

Men sen blev det jäkla varmt i solskenet så jag tog en dusch och tog med mig byrackan på promenad i mina nya spanishbrallor.

Men mina crazypåhitt slutar inte där - jag tillbringade bra med tid med att fota spindelväv och postar bilder i kommande inlägg.

Om ni känner av en mörk, smått ironisk och ilsken ton i mitt inlägg, ja men då är det helt enkelt för att jag bankar argsint på tangenterna och är ilsken här borta. Men jag försöker tona ner det för er skull. Och så byter vi till ett trevligare samtalsämne, jag glömde att berätta om medeltidsbyn Santillana.

Den var inte så jädrans speciell ändå, liten, jag gick inte ens vilse, massa turistshoppar kombinerat med konstiga kinesiska skräpshoppar (en kinesisk skräpshop är en fördomsfull fras för en affär som säljer vad fan som helst i B-versioner till löjligt låga priser) Nu råkar det vara så att jag köpte en underbar blå/svart palestinasjal på just en sådan shopp.

Och så fanns det ju den här byggnaden som var ganska fin och tydligen viktig och gammal.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helt ärligt, kunde livet vara slappare?

2010-09-18 @ 15:53:10

Jag är känd för att vara en milt sagt ganska slapp person, detta måste ändå vara min absolut slappaste lördag i mitt liv (från den tid jag var ett foster)

Vaknade utan klocka halv 10, klev upp, käkade frukost, sa hej då till familjen som skulle till byn på toppen av berget. Jag valde att inte följa med, det var mulet och jag visste inte hur jag skulle fördriva tiden där. Soo, efter frukosten gick jag upp på rummet... och sov en stund till X)

Nyvaken klampade jag ner och kollade vädret - nae fortfarande molnigt - så jag sov ytterligare en halvtimme till. Efter det käkade jag färdig pizza med egenpressad apelsinjuice med byrackan som sällskap.

Jag skäms för att erkänna det men jag kollade på Hanna(h?) Montana under förmiddagen, jag måste säga att det är inte i närheten av det sämsta programet jag utstått under mina nästan 3 veckor i Spanien.

Nu har vädret klarnat upp och efter en timmes latande i solen med musik så sitter jag fortfarande på tomten och skriver detta blogginlägg.

Jag har för mycket fritid här nere - imorgon ska jag baka en paj. Vore inte det coolt om nån av er bara satte er på ett plan och kom och hälsade på mig?? Fan vad obotligt chockad jag skulle bli. Bara så ni vet är tydligen flygbiljetter hit under oktober månad tur och retur för under tusingen.

Nu ska jag sola en shtund till, efter det ska jag sätta på en japansk film - någon av de jag samlat på en lista. Denna lördag är en utmärkt filmlördag.

Jag måste utdela ett stort AAAAAAAAAAW åt Ida som faktiskt ringde mig härom dagen - URGULLIGT!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kvällens samtalsämne: skola

2010-09-17 @ 23:06:03

Jag vet inte hur vi föll in i den fällan, men skola var middagsämnet. Kanske var det jag som öppnade falluckan med en kommentar om att plugga spanska var som att vara tillbaka i skolan igen.

Nej men helt ärligt så var skoldagarna inte direkt nån succe. Jag var till största delen olycklig från årskurs 5 och uppåt. Det fanns vissa ljuspunkter, jag ska inte ljuga. Men sista året på gymnasiet tillbringade jag med rekordskolkning och bankandes på SYOns dörr om att jag absolut ville hoppa av skolan.

Jag ska förstöra slutet direkt - jag hoppade aldrig av skolan, men jag var aldrig där ändå. Helt ärligt så kan jag inte riktigt upplysa mig själv om alla lärdomar jag fick under mina skolår... Det mesta jag lärde mig var på egen hand...

1 året på gymnasiet: Hon kommer plugga vidare utomlands! (33pers i klassen)
2 året på gymnasiet: Hon kommer i alla fall plugga vidare. (ca hälften kvar)
Sista året på gymnasiet: Hon tar i alla fall studenten...(?) (okänt antal elever)

Examen: Ja
Var jag på avslutningen: Nej
Ca: 10-12pers från klassen tog studenten.

***

Sedan mina skolår bestämde jag mig - Jag ska aldrig mer göra något jag avskyr eller som gör mig olycklig. Med detta sagt, självklart kan jag göra något mindre roligt på vägen för att uppnå ett annat mål. Det gäller bara att vara värt mödan.

Och efter detta lever jag fortfarande och det är jag jäkligt stolt över. Jag är hellre fattig och lycklig än har jobb och är självmordsbenägen.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jen-chan lyser irriterande med sin frånvaro

2010-09-16 @ 23:07:21

VAR FAN ÄR FÖDELSEDAGSRAPPORTEN, ASSFACE??

I Jen-chan's frånvaro tänker jag kolla på Bleachanimen och somna. Imorgon blir det ännu en tripp till Torrelavega, jag ska köpa nytt spanskt godis och kolla vad rullskridskor skulle kunna kosta. Helt värt sätt att spendera en fredag på.

Jag insåg precis, under de nästan 3 veckorna som passerat har jag bara spenderat 49E på kläder till mig själv, det är alltså ca 430kr (jag kollade) Det måste ni ändå medge är mycket sparsamt och ansvarsfullt gjort? Ändå har jag 10 plagg införskaffade X) Dock kan det möjligtsvis vara så att jag spenderat ytterligare 10E på godis 8)

Kvällen spenderades med att tjuskalligt öva med oregelbundna spanska verb - de är idiotiska. Grr.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Marknaden i Torrelavega

2010-09-16 @ 15:33:28

Tjenixen! Vi har haft en aning knas med internetanslutningen - HAH tänker ni, rätt åt dig som är i Spanien! Men internet är snabbare och krånglar mindre här än hemma i mitt rum 8) Så sug på den

Men hur som helst, internetknaset är anledningen till att ni inte fått några bilder!

Jag var på marknad idag *ler idiotiskt stort* Först tänkte jag naaaaajs - men sen började folket samlas och allt kickade igång på riktigt. JÄVLAR VAD STRESSIGT! Försäljarna skriker från alla håll - på spanska, folket trängs och knuffas i jakt på fynd, färgexplosioner ÖVERALLT.

MEN,
om man inte blir uppsvept i alla andras takt så kan man göra riktiga fynd där. Det gäller bara att våga ta för sig och inte vara rädd för att digga in. Jag spenderade 17Euro och jag kom hem med;

- Ett par svarta långbyxor - spanish style 5Euro
- En vit supersöt BH 4Euro
- En vit dräkt byx/linne i ett i mjukismaterial och seglarstuk 2Euro
- Långärmad Mimmi Pigg tröja i vitt och rött med ränder 6Euro

Favoriten var Mimmi Pigg tröjan helt ärligt, I'm totally going to wear it with jeans

Den här jäkla marknaden hade ALLT: tandkräm, shampoon, underkläder, strumpor, fisk(??), skor, jackor, fejkversioner av dyra märken som Prada etc etc. Otroligt underhållande, nu ska jag spara pengar och pallra mig dit igen för att införskaffa skor, jacka och väska X)

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fisherman II

2010-09-16 @ 15:23:57


Fotograf: Mira

Permalink Fotografi Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jaha och vad hade ni tänkt göra?

2010-09-16 @ 15:19:38

Nu är det ju såhär att vi (i min umgängeskrets) fyller 20 (de flesta och de andra fyller 21) jävla smådetaljer! Hur som helst, vi fyller 20 och hamnar i ett vägsjäl. (stavas det så??) Innan jag åkte tyckte jag att allt bara var i samma tråkiga banor, men min resa ut i världen tycks ha inspirerat folk (vill jag tro)

När jag åkte så hade alla olika mål de skulle uppfylla, se nedan:

Ida - flytta hemifrån, gå ner till sin drömvikt
Ichigo - Jag vet faktiskt inte 8) but do tell så fyller jag i efteråt
Jen-chan - Hitta ett jobb, börja plugga igen & träna/gå ner i vikt
Aki - Lite osäker här med men ta upp gitarrspelandet igen

Och hur långt har folket kommit? - Jag vill säga HAHAHA INGENSTANS men det vore en lögn.

Ida har nått halvvägs genom sitt mål, hon har fått en lägenhet och flyttar 1 december (GRATTIS) innan jag ens hinner BESÖKA Sverige
Ichigo - har skaffat jobb (otroligt förvirrande, goda men chockerande nyheter, GRATTIS DU MED)
Jen-chan - DAGS ATT SPEEDA TEMPOT LITE VA? Men du får ett GRATTIS ändå för du fyllde 20
Aki - GRATTIS I EFTERSKOTT, fast jag har redan grattat dig en gång 8)

**

Så vad är mina mål tills jag kommer hem till Sverige i Juni?

1. Lära mig spanska - fast det verkar liksom vara allas andras mål för mig mer än mitt eget
2. Besök Spaniens huvudstad
3. Fira spanskt nyår
4. Disneyland
5. Besöka Cantabrias stora safari

Vänta nu! Det här ser ju mest ut som nöjen! Bäst att lägga till lite saker som kan vara till nytta!

6. Besöka Skottland eller England - just for funzies
7. Lära mig åka rullskridskor (den klassiska varianten)
8. SHOPPING
9. Och sist - en refernes från familjen

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fisherman I

2010-09-15 @ 13:36:46


Fotograf: Mira

Permalink Fotografi Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ni kanske undrar vad jag gör här borta

2010-09-15 @ 13:34:43

Inte mycket arbete är svaret i alla fall. Idag har jag strukit lite babykläder och värmt en flaska välling. That's it.

Jag har på mig min nya jeansdress - absolutely loving it
Och jag borde eventuellt införskaffa en nagelfil för mina naglar börjar likna klor nu
Och jag vill VERKLIGEN klippa håret, det driver mig till vansinne!

Nu har vi fått gäster och snart är det lunch, sen sticker jag till Santillana.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Språk är ett mysterium

2010-09-14 @ 23:53:45

Jag undrar nu...
# Jag pratade flytande finska till 7-8 års ålder - bättre än min mamma gjorde (snacka om att jag var smart)
# Vid 8 slutade vi prata finska - anledning: jag vägrade använda svenskan i skolan
# Vid 9-10 år hade jag "glömt" finskan - då brann vår lägenhet ner och någon frågade mig på finska vad som hände och tydligen svarade jag på finska. Jag har inget minne utav det här

Nu fyller jag 20 - är det möjligt för mig att plocka upp språket igen eller är det som att börja om från ruta 1?



# Jag studerade spanska i 4 år - för 4 år sedan
# Jag kom till Spanien med ett ordförråd på "kakelplatta" och "förlåt för att jag kommer försent"
# Jag har knappt ansträngt mig för att lära mig språket under de 2 veckor jag varit här
# Nu kan jag skriva ett vykort, följa en enkel tecknad serie och hänga med i enkla samtal

Hur lång tid tar det att lära sig ett främmande språk i ett nytt land? För vanliga människor och för genier?

Jag skulle vilja tro att jag är ett geni - åsikter välkomnas - förutom på genifronten

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Touch of heaven

2010-09-14 @ 20:33:31

For the Birthdaykiddo




Fotograf: Mira

Permalink Fotografi Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kristaller i öronen

2010-09-14 @ 20:29:50

Imorse vaknade jag och en kort stund efter det reste jag mig. Sen kom en våg svordomar. Samma sak hände mig under vintern, några av de minimini kristallerna som sitter i öronen har gått sönder = förlorad balans (inget farligt, det tar ett par dagar innan det går över).

Så stort suck, min hjärna och jag har kämpat mot en ständigt karusellåkande värld hela dagen.

Efter 2,5 timmes powernap och inget försök till att resa på mig så mår jag märkbart bättre. Dock blev det ingen träning för mig idag - ni kan föreställa er kombinationen av kampsport och ingen balans. Kan gå fruktansvärt illa med slag och sparkar ska jag tala om för er.

On the upside så har jag kopierat mammans arbetsshema and I'm liking it. Det ser ut som en hel del ledighet i december, januari och april X) muhaha.

Någon som har tips på en onlinekalender eller liknande? Skulle vara mycket användbart.

Imorgon är det onsdag och mamman jobbar inte - nån form av ledighet nu igen (helklar Spaniengrej) så vi ska besöka medeltidsbyn i närheten. Looking forward to it X) And you don't have to tell me, kameran ska med!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Min kreativa nerv kliar

2010-09-13 @ 21:25:55

För mycket foton, för mycket musik och för mycket inspiration. Min kreativa nerv kliar. Eller ådra om du så vill. Jag har en oförståndigt stark vilja att leka modell idag. Jag har en lika fåfäng vilja att leka fotograf. Och samtidigt vill jag verkligen göra en kortfilm eller vill jag vara med i en kortfilm? Jag är mycket kreativt förvirrad.

Jag tittade på Evenecencevideon My immortal och det kickade verkligen igång mig.



Jag älskar stämningen i videon, låten är inte min favorit, hennes utseende är inte vad jag skulle föredra men stämningen i videon är oändligt vacker. Älska, älska, älska.

Jen-chan's nya foton på flickan Carro gör mig ännu mer otålig. Titta på hennes bilder på BruisedInnocence. Jag saknar de gamla dagarna när jag och Jen-chan fotade tillsammans X(

Invänta en ny bildstorm imorgon.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Paint a dead man's face

2010-09-13 @ 21:18:31


Fotograf: Mira

Till snart fyllda 20 åriga Jen-chan har vi bildexplosion här på paintmeparadise tills hennes födelsedag är över.
Hoppas det här är till någon inspiration. LOVE XOXO

Permalink Fotografi Kommentarer (1) Trackbacks ()

Comillas - Ännu en grannby

2010-09-13 @ 21:13:23

God kvällars!

Idag tog vi en snabb tripp till grannbyn Comillas - en tydligen känd plats. Någon som hört talas om det? Nope, me neither. Hur som helst finns där ett enormt universitet uppdelat i 3 gigantiska byggnader som ser ut som 3 fort. En av byggnaderna håller nu på att renoveras för att nyöppnas.

Här kommer bilder på Comillas era nyfikna skitstövlar X)




För övrigt finns i Comillas ett supervackert PALATS (Palats!!!) och en gothisk supercool kyrka. Det finns dessutom en byggnad som påminner om en legobyggnad som gjordes som ett lekhus för barn. Alltihopa gjort av en väldigt känd arkitekt (har jag fått berättat för mig)

Efter en trevlig promenad köpte vi frimärken till mina Sverigevykort - Det var fanimej på tiden! Det är skitkrångligt att få tag i frimärken här!

Därefter stannade vi på ett café och fikade (jag behövde inte betala *ler fånigt*) Jag testade "churros" vilket smakar lite som friterade Burger King - pommes med socker men är tydligen deg och inte potatis, detta ska kombineras med varm choklad SO BRING IT ON! Chokladen var i samma konsistens som yougurt, tänk er nedsmält choklad i grädde (typ) suuupergott men vansinnigt mäktigt - ska komma ihåg det till vintern mohaha! Churros är jättegott!

Och den spanska motsvarigheten till Oboy är ColaCao som faktiskt är GODARE än hederlig Oboy. Sug på den ni!

Bildexplosionen är inte över ännu! BOMB AWAY

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blues

2010-09-13 @ 20:27:10

Detta är inte en jazzig blues - Detta är frihetens blues




****


Fotograf: Mira

Permalink Fotografi Kommentarer (2) Trackbacks ()

Försenade bilder från "Escuentes(?)"

2010-09-13 @ 20:20:53

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Här kommer foton från lilla byn vid kusten. - Förbered er på att känna avundsjuka och hat.

*trummvirvel*



*trummvirvel*







Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Paella

2010-09-12 @ 19:29:07

Tydligen finns det fler saker som för mig otroligt deppiga utom resturanger. Släktluncher/middagar hör till denna kategori. Dock har jag lärt mig vad paella är idag. Jo en typisk spansk maträtt, så långt har jag också kommit. Det är ris, kött/skaldjur eller fisk och lite grönsaker ihoprörda och du har paella - och riset är gult. Det smakar gott också.

Fast jag måste utfärda en varning på spanska tårtor - inget för mig. Jag har nu testat 2 versioner och båda är liksom instabila puddingtårtor utan riktig botten eller tuggmotstånd. Så jag har helt enkelt erbjudit mig att göra tårtan nästa gång -.-'

Jag väntar på att tiden ska passera idag. Känner inte för att göra något men är vansinnigt trött på alla yaoimangor med förutsägbara slut och så har jag ju faktiskt läs det mesta som är värt ett öga. Nej, jag tror faktiskt att jag pallrar mig ner till nedervåningen en stund och ser what is up.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

History of a beggar

2010-09-11 @ 23:04:25

If you leave a dog out on the street, it will starve to death.
I think the principle is the same for humans.
We are not but pets at this age.
The day of cavemen and strolling cats have passed.
As cats we had pride and stature, and we could hunt.
And now,
a begger in a winter's night.
- Mira

Permalink Diktboken Kommentarer (2) Trackbacks ()

The village on top of the mountain

2010-09-11 @ 22:57:56

Vi åkte bil ca 1 timme och nådde höjd på ca 1km. Jag fick seriöst lock i öronen på bilfärden. Och så var vi där, byn på toppen av ett berg. Det var ett ganska omärkvärdigt hus och en ganska okonstig by. Jag har nyligen insett att även om första dagen var ett stort woow så har resten av tiden varit ett mer, joo, aao ja såhär ska det se ut, oavsett vad jag ställts framför.



Jag har också insett att för att göra mig olycklig krävs inte mycket - ta med mig till en riktig resturang. Herreguuud jag har aldrig insett hur mycket jag avskyr resturanger! Det finns så oändligt mycket att avsky - man vet aldrig hur maträtterna smakar, bordskick, socialiseringsprater, långsam ätning, och för att inte tala om att behöva pröja massa pengar för något man inte åt upp och hade föredragit äta hemma i sängen!

Jag behövde visserligen inte betala men jag uppskattade inte maten eller socialiseringssnacket på 1,5-2 timmar samt de spanska menyerna som för övrigt var obegripliga och lät definitivt inte gott.



Höjdpunkten på dagen, förutom bilderna var nog mammans mamma (låter inte alls dumt) som var hur gullig som helst och berättade om sina resor och marknader hon varit på och som jag absolut måste besöka! Puckon, ja hon pratade på engelska! Hon gjorde apelsinjuice åt mig X'D

Jag börjar tro att jag väcker nån sorts "mammakänsla" hos gamlingar, det här är 3e gången en gamling försöker adoptera mig här. 3 gånger på knappt 2 veckor känns som dåliga odds. Men de bjuder mig på kakor. X)

Det enda som threw me off lite var att hon älskade mina ögon -.-' DE ÄR BLÅÅA, HELT NORMALT! Ni anar inte hur ofta folk stirrar in i mina ögon eller tar på mitt hår *ogillar onödig kroppskontakt, speciellt med främlingar*

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Självlysande ramar och gitarrlektioner?

2010-09-10 @ 10:51:46

Så mycket för det där blogginlägget jag skulle skriva igår. Jag var helt enkelt för trött för att orka. Träning, stress till middagen, stress till mitt msn möte med Jen-chan, stress till duschen, sen var klockan tolv och jag skulle fortfarande byta sängkläder och upp tidigt idag. Det gick inte ihop helt enkelt.

Gårdagen var mycket förvirrande. Jag packade 3 väskor, en för stranden, en med kamera och en med träningsprylar. Sen blev jag avlämnad på stranden för att njuta och upplockad 2 timmar senare för att följa med mamman till med hennes ord "en mycket konstig by" där de ramade in grejjer åt en.

Kvinnan som jobbade där hade mycket läskig smak hon tog fram en ljusblå ram med silverkant och stjärnor och månar som lös i mörkret -.-' vidrigt någon? Mamman var för övrigt mycket förvånad över att jag förstod hela konversationen och slängde in kommentarer (dock på engelska)

Och det stämde, byn VAR jättekonstig. En ENORM gruva som såg ut som en stor meteor hade fallit ner, tillräckligt stort för minst 4 höghus. Och vägarna i sig var som en berg och dal bana.

Vidare for vi, för att hämta upp ungen hos mammans syster och fika - jag åt pannkakor med chokladsås och grädde. Yummy.

Sen var det dags att pallra sig iväg till träningen, brudarna som dyrt och hederligt lovat att dyka upp, fanns ingenstans. Jag sprang in i någon, men bara en gång. Jag hjälpte en tungviktare med att göra ordentliga roundhouse och fick specialträning med tränaren - OCH believe it, en kram och beröm (!!)

Roberto, en av killarna på träningen, den enda som kan engelska - erbjöd sig att lära mig spela gitarr (surprise!) det är hans jobb tydligen, sen bjöd han ut mig för middag och då frös mitt ansikte av "FUCK INTE DEN ENDA JAG FÖRSTÅR, NOOOOOOOO!!" och sen la han till "med min fru och barn" och jag tänkte "YEEEEESSS, LUCKY!!" Och nickade artigt.

Nu börjar ungen här borta att vakna till så dags för mig att sticka! Just ja! Ni var nyfikna på ungen. Let's see, hennes favorit sysselsättning är att stå (man måste hålla i henne) och göra smackande ljud med tungan. Hon gillar introt till Family Guy/Padre de familia och hon dreglar lite och gråter sällan. That sums ut up.

Bye for now

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Kanelbullar in Spain

2010-09-09 @ 11:56:10

Yo, har ni provat baka kanelbullar när alla ingredienser står på okända platser med spanska namn? När jästen är ersatt av bakpulver och INGA mått av någon sort finns?

Nehe, har ni inte? Vad konstigt. Det är i stort sett omöjligt. Alla ingredienser skiljer sig från Sveriges. Well det blev någon form av kanelbullescones som familjen ändå storgillade (??) De äter allt här borta.

Vi var blessade med vackert väder igår så jag tillbringade ett par timmar på stranden, surfskolan dök upp mot slutet. Vad coolt det vore att kunna surfa! Olyckligtsvis är jag vattennojjig så inte en chans att jag ger mig ut på det.

På kvällen ösregnade det, eller haglade det? Det lät som att det regnade tennisbollar, INGEN UNDERDRIFT. Det var skrämmande, I'll tell you. Men nu är det en ny dag och solen skiner. Hihihi, ska pallra mig iväg och försöka skicka vykort i eftermiddag innan träningen. Önska mig lycka till.

Jag smider hemliga planer inför vintern, mohahaha! Du vet vem du är, skynda dig att ge mig information. I will be restlessly waiting. *devil'

I helgen uppdaterar jag med bilder, so hang in there mates.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (3) Trackbacks ()

Orkanvindar och humörskiftningar

2010-09-08 @ 12:31:38

Irritationsmoment nummer 1: busskortet funkar inte!! Jag har pengar på kortet,men det funkar inte! *rasande arg gubbe*
Irritationsmoment nummer 2: väderskiftningarna är skrämmande. Från het sol och njutande med en bok till regn och  vidare till orkanvindar
Irritationsmoment nummer 3: jag går fortfarande vilse i Torrelavega!
Irritationsmoment nummer 4: jag är i Torrelavega ca 2 timmar innan träningen börjar varje gång. Och jag har gått igenom alla intressanta affärer redan. Also, Bushido gym är inte ett randomly häng-trevligt place.

DE GODA NYHETERNA ÄR
trots pessimism, irritation, svenska svordomar och totalt ingen lust att träna så pallrade jag mig dit och what do you know!

2 personer i kvinnoform uppenbarade sig! Båda i nästan min storlek. Varvan den ena tjejen var SPANSK MÄSTARINNA. YEAH! Now we're talking! Jag har hittat mig en sparringkompis!

Also några av killarna spanade in mina tekniker och kom och presenterade och hälsade på mig (antagligen mer av nyfikenhet än artighet) men det räknas totalt som framsteg!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Visby 2010, IV

2010-09-07 @ 14:32:30


Fotograf: Mira

Permalink Fotografi Kommentarer (0) Trackbacks ()

Santander

2010-09-07 @ 14:31:52

Where to begin? Jag älskar Santander. Det är en bättre variant av gamla stan shoppingmässigt :) makes me happy!

Jag gick helt på måfå eftersom att hela  "jag har en aning om vad jag sysslar med" grejjen inte är min grej över huvudtaget. Så först snubblade jag på en affär som sålde vykort (letat efter det sen jag kom hit) och så hamnade jag vid ett mångfald av superägiga kläd/skoaffärer.

Eftersom att jag är snål såväl som fattig jävel så införskaffade jag endast en jeansdräkt, shorts/linne som sitter ihop som jag ALLTID önskat mig. Och ett par nya conversiga dojjor i klarblått.

Grejjen med Spanien är att de flesta är ganska kurviga men när jag väl lyckats hitta min storlek så sitter kläderna perfekt!

NOTIS:
Jag efterlyser Ichigo på msn ikväll 23:00! Jen-chan you already know the drill.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och tecknat

2010-09-06 @ 14:46:43

Hejhopp! Idag har jag stora nyheter!

Idag tittade jag på tecknat (som vanligt) och jag förstod en hel serie!! Oj, oj, oj! Jag minns inte vad serien hette men det handlar om en helt obscen unge som hela tiden visar sin röv (??)

I detta avsnitt låg han och sov och drömde om ett möte med en äldre kvinna, medan han var i drömvärlden plågade hans lillasyster honom på diverse sätt. Exempelvis så kissade hon på honom, men i han drömvärld var det bara kvinnan som spillde varmt te i knät på honom. Och så fortsatte serien.

Självklart kommer den orsprungligen från Japan och är helt fruktansvärt tecknad.

Ichigo, om du läser det här så har jag försökt få tag i dig! Mail me!

Om strax under en timme sticker jag till den ännu outforskade grannstaden Santander ENSAM!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Visby 2010, III

2010-09-05 @ 22:22:02


Fotograf: Mira

Permalink Fotografi Kommentarer (0) Trackbacks ()

Baywatch stranden

2010-09-05 @ 22:21:28

Dagens top farsan svordomar:

1. En cyklist har stannat på vägkanten och njuter av den vackra vyn när vi kör förbi
"Stop in the curb. Yeah, do that. Brilliant. That's a good place to die."
2. Grannhundarna löper. "bitches in heat"
3. Fucking madrellanos (stavas eventuellt inte så) om en man som parkerat bilen för nära gatan
4. En långsam bil. "You bloody doorknob"
5. Det här är inte en svordom men det är roligt ändå. "On sundays the average age on the road is like 90"

För övrigt så top vi en biltripp till en strand ca 1 min härifrån, den var hur lång som helst, sträckte ut sig i evigheter. Vi promenerade längs strandkanten och sen låg jag i solen och läste Liftarens guide till galexen. Den enda svenska boken jag tog med mig hit. Ni anar inte hur svårt det är att bolla 3 språk.

Annars så har tiden förflutit med att jag legat och latat mig i sängen med senaste One Piece avsnitten och nu också de gulliga yaoioneshoten som Tojitsuki Hajime skapat. Ca 50% är bra historier men alla är underbart tecknade, väldigt Sumomo Yumeka över det hela.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sovmorgon imorgon

2010-09-04 @ 23:32:16

Senaste updaten innan sovdags

+ Mina bloggläsare har stigit det 5dubbla (jag suger på matte men en hel jäkla gånger dubblat)
+ Jag har lärt mig nördigt mycket spanska idag.
+ Jag köpte ett par blåa jeans idag. Klarblåa. Inget att vara skeptisk över.
+ Jag har ätit upp det senast inköpta snackset. Småkakor. Allt är stängt imorgon.
+ Imorgon åker vi till en gigantisk strand.
+ Jag har skitbra hy just nu.
+ Nu bäddar jag ner mig med Inception - åsikter utlovas.
+ VIKTIGAST: Min önskelista är uppdaterad till nummer9: Medeltidsdräkt enligt mina skisser inför Gotland 2011.


And also: Jag efterlyser 3 pers som vill rooma med mig om 3 år när jag sticker till Japan. Någon som kan tänka sig dela hus med mig? I mer än en vecka av snyltande.

Nu när jag ändå efterlyser. Jag efterlyser någon som kan teckna till min barnbok in progress.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Escuantes(?)

2010-09-04 @ 23:18:21

Ännu en gång ifrågasätter jag min stavning. Har ni märkt en försämring av stavning och meningsuppbyggnad på bloggen på sista tiden? Nej, vad bra. Då lämnar vi det där.

Vi var vid en liten by där mamman hälsade på sin släkt och jag fick en guidning hur området såg ut och pappan sa "det går inte att gå vilse" och så skulle jag iväg på promenaden. Gå till höger!! Jag var 300% säker på att man skulle svänga till vänster... MEN jag gick åt höger ändå and what do you know det stämde *gapar av förvåning*

Jag tog en sväng till fyren, fortsatte sedan längs kustlinjen till den stora klippan där ett minnesaltare var byggt (pappan upplyste mig om att det var ett utmärkt ställe att begå självmord eller göra sig av med en besvärlig pojkvän på) men någonstans längs vägen hamnade jag lite.. fel...

Suck, jag hamnade på klippan brevid -.-' den var uppbyggd av vita stenar och var lite mindre "stupigt" och "självmordscentrum".

Eventually hamnade jag på rätt klippa, och pallrade mig ännu en gång fel väg tillbaka längs strandkanten. De sista två timmarna tillbringade jag på stranden med att lyssna på Loke, plocka snäckor och steka i solen med tårna i vattnet.

Farsan här har förresten ett utomordentligt ordförråd i brittiska svordomar/oförskämdheter. "you twit", "brilliant", "fat fucker" & "what a doris" X'D Jag funderar på att göra en dagens citat på honom. Vad sägs?

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gnesta sommar 2010

2010-09-04 @ 23:09:52


Fotograf: Mira

Permalink Fotografi Kommentarer (0) Trackbacks ()

Någon gång måste man erkänna sig besegrad

2010-09-04 @ 22:59:13

Detta är inte en av de gångerna. Jag vet att jag inte är känd som att ha det bästa lokalsinnet. Eller nästbästa. Eller ett överhuvudtaget. Men jag har hopp om att det dyker upp en dag.

Som en vis man sa en gång: 

“I seldom end up where I wanted to go, but almost always end up where I need to be.”


Vänta nu... Det stämmer inte någonstans...

Idag tog vi en tripp till Torrelavega (grannstaden) och jag blev avsläppt med precisa instruktioner om vart vi skulle mötas. Jag hade såklart superkoll på läget, gjorde min shopping, gick tillbaka samma väg. Och var vilse. Såklart. Efter 20 minuter och 2 vägbeskrivningar kom jag från MOTSATT håll (???) till mötesplatsen. Jag vet faktiskt inte hur det går till.

Ungefär såhär ser mitt liv ut just nu -.-' +svordomar



På tal om kasst lokalsinne, jag var ute och sprang i byn idag. Planen var att ta samma runda som kvällspromenaden här om dagen. Vilket gick bra, fast sen tog jag liksom en felsväng någonstans, typ efter 5 minuter och missade grisarna men kom på rätt spår någon gång vid hästarna och kiwiplantorna men så tappade jag bort mig igen och hamnade vid åsnorna (??) och då gav jag upp och sprang bara rakt fram och då hamnade jag vid huset igen...

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Önskelista 2010

2010-09-04 @ 00:03:42

En vecka hemma i Sverige till Jul. I'm dying for christmas! Både 20års dag och julafton kommer borta vid horisonten. Min önskelista är väldigt simpel

1. Överflöd av julpyntning och en julgran
2. Loke

3. Ett stycke dresserad Rottweilerbyracka vid namn Jessie
4. Ny mp3-spelare i mellandags rean
5. Ny J.R Ward boken Lover Mine
6. Sumomo Yumekas 2 senaste mangor Tengu-Jin och Himeyuka & Rozione's Story
7. Ett stort, svart, fyrkantigt fotoalbum med svarta sidor
8. Påfyllnad med kontaktlinser

Let's face it, oddsen pekar inte direkt på att nummer 3 ska uppfyllas, men resten är knappast omöjliga! Nummer 1 är gratis så den kan vi räkna bort också. 6 önskedrömmar, 1 20års dag och 1 julafton. Inte omöjligt va?

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (3) Trackbacks ()

Nannykväll

2010-09-03 @ 23:56:31

Nu när jag "lagt på" efter att ha cammat med Jen-chan kan jag höra syrsorna spela orkester utanför, börjar bli lite nojjig för bibliska invasioner. De spelar verkligen högt -.-'

Jag och Jen-chan cammade och chattade... A while. När vi sen märkte... Vi kan höra varandra -.-' Talk about feeling stupid. Jag måste bara säga X'D Jag hörde Jen-chan hicka hela vägen till Spanien *flinar*

Föräldrarna är nu ute och käkar middag sedan någon timme tillbaka, ungen nedbäddad och sover och jag har käkat pizza, druckit spansk b-cola och käkat middag framför escuela de rock men Jen-chan på msn som sällskap. Udda känsla måste  jag säga.

Vi var på mysig kvällspromenad allihopa tidigare idag, vi passerade kiwiplantage, första gången jag såg det. Majsfält, påminner mig en aning om filmen Signs *ryser* och en hage med grisar, det var babygrisar, en hel flock!



Och någonstans på utkanten av byn, ännu en kyrka. De har vansinnigt med kyrkor här borta.

Btw: Byn Novales är uppdaterad med foton.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Oh, du härliga fredag

2010-09-03 @ 19:11:21

Idag har jag gjort, ingenting som egentligen kan klassiferas som arbetande. Och så tillbringade jag ett par timmar på stranden. Mohaha. Nu är ni avis minsann. Jag lekte i saltvattnet och grävde ner fötterna i sanden. X'D

Här kommer en video som jag spelade in tidigare i veckan men inte lyckats få upp förens nu. Jag vill bara säga, jag har inte sett, lyssnat eller checkat videon på något sätt så den är säkert hur hemsk som helst, men om ni vill ha fler videos från Spanien så håller ni käften om det. We clear?

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (5) Trackbacks ()

Bushido Gym

2010-09-02 @ 23:54:44

Jag blev utstirrad som ett naket, överkört cirkusfreak med styltor på sig på ett torg innan passet började. Snubbarna poppade in efter varann, jepp inga killar utan riktiga typiska tro sig vara män snubbar i 30+ åldern. De samlades i en grupp medan jag stod en bit bort och försökte se ut som att jag hängde där hela tiden. Anyhow så kan jag bara ana att de försökte klura ut WTF jag gjorde där.

Passet satte igång - uppvärmingen bestod av att springa runt och med jämna mellanrum, ca var 30e sekund skriker tränaren "hoppa", "byt håll" eller "armhävningar" vilket självklart resulterar i att alla stannar och gör som de blir tillsagda, med detta sagt innebär det också att jag springer in i någon stackares rygg. Efter 2minuter lyckades jag klura ut tajmingen och undvek att springa på någon.

Meh, meh vad ska jag säga om passet i övrigt? Hårt, mycket fysblandad, allmänt tråkigt men bra inför match minus sparringsaknaden. Ingen av killarna ville träna med mig, SURPRISE. Jag hamnade med en kickboxnings oskuld som sen tränaren bytte ut till en av tävlingskillarna - jag gav honom instruktioner men 5 minuter till och jag hade knockat nybörjaren -.-' idiot som inte lyssnar.

Hur som, tävligskillen hade väl i uppdrag att testa mig gissar jag, mest för att han sparrades en kort rond med mig och tränaren frågade om mig av killen. Lite fattar jag!

Jag vet inte hur det hände men killar erbjöd sig att följa med mig en bit på vägen när de fick reda på att jag inte hade ett skvatts aning om hur man hittade i Torrelavega. (Men jag blev hämtad med bil, luucky) Och ni vet alla att jag har match i oktober så nu blir jag skvallerobjektet kommande tiden. -.-'

The good things have shadows.

Imorgon uppladdar jag bilder, kan någon frigging ge mig en sida så jag vet hur jag laddar upp videologgar?? Och also VAD FAN SLÅR MAN FÖR NUMMER FÖR ATT TA SIG TILL EN SVENSK JÄKLA MOBIL FRÅN SPANIEN?? *ögon poppar ut av frustration*

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

A supermarket in Spain..

2010-09-02 @ 23:44:39

is hell on earth.

Idag åkte jag ENSAM MED BUSS till GRANNSTADEN. Det är enormt! Mest för att jag inte hade nån aning om hur busskortsthingen funkade, jag visste att ingen skulle kunna engelska och jag trodde inte att jag skulle känna igen min hållplats.

Ett litet drop-in bara - spanjorer kör riktigt kasst, i stil med min första dag framför ratten typ av kasst.

Tjejen brevid mig var mycket trevlig och presenterade sig själv som Bianca - jag vet inte hur jag kom på hur man sa det men jag lyckades trycka ur mig "jag tycker om ditt namn" på förståelig spanska. Also hann jag lärda mig säga före, gå av och träna under de knappa 7 minutrarna vi delade.

Jag har utvecklat en teori om att spanjorer lider av en sjukdom som jag skall kalla översocialism. *nickar viktigt*

Självklart stannade inte bussen på det stället jag fick instruerat, vilket gjorde att hela min indre karta gick POOF. Jag vet inte hur jag hamnade där men jag hittade en mataffär. *gillar* Och så lyckades jag lära mig säga mat under ingången och rea. X'D

Det tog en kvart för mig att hitta vatten, välja choklad/kakor och ta mig till kassen. Väl där gav kassörskan mig ett äpple när jag betalat. Jag såg allmänt förvirrad ut, tog emot äpplet och mummlade gracias.

Det tog ytterligare 1 timme och 5 vägbeskrivningar för att ta mig till bushido gym - det skulle ta 10 minuter.

Jag hade ingen klocka så jag var ca 1,5 timme tidig, så jag satt utanför placet och nibblade på mitt äpple.

Och under denna dag lyckades jag även lära mig att säga vilse, glömma och duktig. Jädrans vad stolt jag känner mig.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ganska händelselöst i SOLIGA Novales

2010-09-02 @ 17:22:24

Ganska händelselös dag faktiskt, efter lite passande av ett stycke barn och lite Futurama så pallrade jag ut min röv och parkerade den på gräsmattan och läste ut Lover Unbound. Jag borde antagligen stoppa lite info om den i inspirations kategorin här på bloggen - när jag orkar.

Idag har jag varit i fullfledged zombiemode. Jag försökte förklara vad pyttipanna är idag, vad heter det på engelska? Verkar inte finnas ett spanskt namn för det i alla fall. Helgens planer är bakning och en tripp tillgrannstaden Santander samt träning på söndag morgon -.-' KLOCKAN 10.

Jag låg ute och svettades i solen när katten kutade förbi med en syrsa på 1,5 dm. Okej tänkte jag då. Btw: äkta strandväder idag X'D såg att det var ca 4 grader i Sverige inatt. Suckers.

På tomten finns ett valnötsträd. Dagens upptäckt typ.

Jag ville slänga upp bilder men tydligen är det teknikstrejk i det här rummet, jag håller just nu på att tanka ner ett jädrans program till Nikon så jag kan föra över bilder.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (3) Trackbacks ()

Min första officiella arbetsdag

2010-09-02 @ 00:04:48

Hur freaking stavar man officiella, offeciella? ofeciella? ARGH för många språk!! I can't take it!!

Jag kollade på tecknat större delen av förmiddagen, ungen var duktig och roade sig själv i lekhagen en timme duktigt och snällt. Jag lärde mig säga såpbubblor bland annat - pompas. Kommer nog ha stor användning av det, ungefär lika mycket som kakelplatta - azulejo. Hur säger man kakelplatta på engelska??

Sicken som sacken så var första dagen väldigt lugnt, förutom sista timmen då ungen inte ville låta sig nattas och jag gav upp efter 3 försök och tillbringade tiden med att försöka stoppa i henne oigenkännerliga mixade grönsaker. Sen kom morsan hem, in the nick of time.

Detta blir ett racerinlägg för jag vill sova.

Jag var och tränade på Bushido Gym, gjorde tydligen ett kraftigt intryck, som enda tjej, enda icke-spanjor, enda rödhåriga, enda blåögda och minst. Tränaren var skittrevlig men kunde inte mycket engelska, han tillbringade en timme med att testa mina tekniker på en säck - och jag lät honom. Det fanns inga faktiskta träningspass den tiden jag dök upp, så jag körde på bara. Han testade mina basictekniker och jag kände mig extra sprallig efter en vecka utan träning så jag bjöd på lite tornados och hoppande kickar samt yxor. Tydligen använder de inte mycket sånt här. Cool *smilie  med solbrillor på*

Hur som vi hade en mycket givande konversation på spengelska och han ville ha med mig på sin gala han skulle anordna i november. Jag har ju en fet FIGHT CLUB stämpel på mig så jag gör inget utan att ha FC på min sida, so we'll see. Vore bra träning, vore bra PR för hemma men NÄ, inte utan FC.

All in all, pretty good impression, right?

Nu när halva min påse med "chips" som är formade som jordnötsringar men smakar salta pinnar är uppäten ska jag däcka för natten. Jag har en hel del sömn att ta igen och min hjärna arbetar heltid för att förstå livet.

Natti.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Slutet av dag2

2010-09-01 @ 00:24:23

Först och främst, era naggy sons of bitches, inlägg Nu vänder vindarna, Sista dagen i Sverige & La playa är nu uppdaterade med bilder OCH jag länkade er, lata jäklar. Farsan i den här familjen svär förresten massvis, på de flesta språk. Underhållande.

Ni skulle fått en video på stranden, men det fick ni inte. Och ni skulle få en video på mitt rum, men det fick ni inte. Ni skulle få bilder på Novales, men det fick ni inte. Men ni kan få en bild på kyrkan i mitten av byn. Helt ärligt så är kyrkan inte sådär läskig i verkligheten, jag gillade inställningen på kameran, det såg så coolt och gotiskt ut. *nickar viktigt*



All skuld ligger på datorn som missade att föra över rumsvideon och blogg.se som inte ville ladda upp strandvideon.

Jag fick för övrigt ett helt lovable sms från Ichigo som lydde "Kärlek från Sverige!! :-D" I'm liking it, I am liking it alot.

Imorgon ska jag ge mig an kampen med ett nytt simkort - operatören heter Happy movil. Ingen felstavning - skeptisk är bara förnamnet på hur jag känner mig. Imorgon är jag ensam med bebisen - nervositeten skulle ha spikat om jag inte vore halvdöd.

Inga nyheter från söder just nu - jag testade mina Jumpers med ostsmak - de var sega och stjärnformade. De hade varit godkända om de inte känts som de varit lämnade framme i en vecka. Tummen ner för Jumpers. Tummen upp för Nestle's mjölkchoklad dock!

Så nu lämnar jag er till att drömma om choklad och läskiga kyrkor. Klockan är snart halv 1 och det räknas som en godtagbar tid att gå och lägga sig på. (Tydigen så är 11-12 en skrattretande löjlig sängtid)

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()