paint me paradise

Madrid del IV

2011-01-18 @ 14:12:13

Eftermiddagen av dag 1 passerade relativt okej, det mesta var suddigt och gjorde oss mer än lite förvirrade. Men det var ju okej ändå - för vi hade varandra.

Vi blev också utelåsta. Det visade sig att porten var så gammal att det inte gick att vrida nyckeln - förutsatt att man inte hade antik kunskap om just spanka lås. Det hade vi givetsvis inte. Inte hade vår granne i rummet intill heller denna kunskap. Så plingande och irritation - vi blev insläppta. Under de kommande nätterna blev vi väckta minst 3 gånger av ringklockan av andra hostellgäster som inte lyckades klura ut hur låset fungerade.

En helt random iaktagelse är, att dörren i sig såg väldigt osäker ut. Mellan de två dörrarna som bildade en port fanns en springa stor nog att rymma min hand. Det var också ett mystiskt hål i en av dessa dörrar. Jag tror att det skulle fungera som ett kickhål men påminde mest om ett kulhål från en pistol...

Vi strosade på Madrids smågator där nästan allt var stängt. Det visade sig att inom 10 meter ifrån vår port fanns 2 italienska pizzerior, en taturings"shop", en kineskisk affär, en posteraffär som sålde gamla affisher från filmer & artister samt en antik affär. Mer osäkra är vi på den igenbommade affären(?)/slakteriet(?) som hade ett stort jäkla köttlår målat på väggen. (Ingenting spanskt dock)

För övrigt vill jag meddela att just det köttbenet visade sig vara riktmärket som guidade oss tillbaka till vårt "hem" varje gång vi glömde bort att svänga av och liksom tog en extra cirkel kring alltihopa.

Så tillbaka till ploten - vi strosade på Madrids smågator - och vi stod mellan det svåra valet av pizzeria nummer 1 som var ca 2 meter från vår port eller pizzeria nummer 2 som befann sig ca 8 meter från vår port. Man tycker att lathet skulle bestämma åt oss - men det var snålheten som tog överhanden. Och lika bra var väl det för jag upptäckte att förutom att servera en knappt medelmåttig pizza med alldeles för mycket ost så hade de även chokladpannkakor. Men mer om pannkakorna senare. Låt mig bara säga: tanken på dom pannkakorna kontrollerade mig i dagar att komma!

Efter en del diskuterande kom vi fram till att äta ute skulle ruinera oss - så vi kom gemensamt överens om att köpa en vattenkokare. Så vi kunde koka nudlar på vårt unkna rum. Så dagens kap var en över föväntan bra vattenkokare som vi döpte till Enrique. Sedan hamstrade vi på oss nudlar & lite annat smått och mindre gott.

Efter denna timme kom vårt rum att lukta förmultnande och överkokta nudlar. Det var inte helt okej men vi lärde oss att leva med det. Jag menar - vad är ytterligare EN imperfektion i en sönderslagen vägg?

När vi skulle köra igång Enrique för första gången, ja då insåg vi att vår enda kontakt satt för högt upp på väggen för att vi skulle kunna ställa Enrique på jämn yta. Så kan fick stå lite sluttande och mycket ostabilt på vår minimala badrumshylla. Kan man kalla en 5mm tjock och 5 cm bred "planka" för hylla?

Viva Madrid.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: h

höhöhö :D gillar detta!



men obs: enrique effectivo.

2011-01-18 @ 23:35:51


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback