paint me paradise

inför 2011

2010-12-31 @ 17:46:58

Som ni som faktiskt orkar läsa igenom mina för långa inlägg med inte alls tillräckligt många bilder - vet redan att jag inte brukar avge nyårs"löften" istället gör jag en liste med saker som jag vill åstadkomma under det nya året. Så nu när klockan tickar iväg mot kvällstid är det väl dags att publicera den listan!

1) plugga japanska
2) boka flygbiljetter till Japan
3) tillbringa mycket mer tid med djuren (när jag är i Stockholm)
4) klara Cambridgetestet med bra resultat
5) genomföra planer (har en tendens att skjuta upp/ställa in)
6) åka till Gotland under medeltidsveckan
7) lära mig mer spanska (betydligt mer - målet är flytande)
8) ordna en idiotisk portfolio till japanresan
9) åka till Frankrike (och Disneyland)
10) bli mer aktiv (mindre tid latandes på mit arsle)
11) ta mig till en hundläkare & ta bort leverfläck
12) plocka upp finskan - om det överhuvudtaget är möjligt
13) skriva färdigt barnboken
14) ta med mig kameran oftare så jag har fler "ögonblicksbilder"
15) bli mer independent (klara av att fixa saker själv)

Det här är väl allt jag kan lyckas vispa fram ur en mycket omkring kastad skalle. Mit mål är i alla fall att åstadkomma något vettigt varje månad!

Gott nytt år i allihopa - vi ses på anda sidan 12slaget.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

julklappar

2010-12-31 @ 17:36:48

Det blir lite av en bloggexplosion idag. Mest för att det är en del jag har att ta igen - jag medger att jag inte varit den bästa uppdateraren. Någonsin. Hur som helst, kändes ganska relevant att gå igenom önskelistan och se vad som faktiskt blev verklighet.

På 2010's önskelista stod det 15 önskningar. Circus 8 gick i uppfyllelse. Jag säger circus för att några av dem gick delvis i uppfyllelse.

Julpynt i överflöd och julgran fick jag. Julgranen var sådär perfekt och fick rescensionen "något Disney spytt på" och då kände vi alla att mina mål var uppfyllda.

(Bild lånad från Jen-chan's blogg trots att bilderna ligger på min kamera)

I övrigt fick jag shoppa på New Yorker och kom hem med ett par nya skor, 2 bhar, ett par mjukisar i camoflage, tights & en mössa. Jessie hade lugnat ner sig som tokig - så det måste väl räknas in som framsteg i min önskan "en dresserad Jessie"?

Nya J.R Ward boken införskaffades och Aki gav mig en manga som stod på min önskelista - båda står som första prioriteringar att läsa - innan Madrid! Och så införskaffades en vhs med Stallone som saknades från min samling - som en dag skall bli komplett!

Och så stod det "Paris med Jen-chan & att hon besöker mig i Spanien" ett tag verkade det som att det inte skulle gå i uppfyllelse. Min mamma ska nämligen operera höften i april - precis när vi planerat att åka. MEN med smart planering från min sida (tar åt mig all ära) så har vi nu förflyttat resan till slutet på juni, innan jag återvänder tillbaka till Stockholm. Fördelar med detta är: värma & sällskap på den långa flygresan till Stockholm av ett stycke bästis!

Resten av önskningarna får jag helt enkelt ta och ge mig själv! :) Inga problem där! Ichigo ska införskaffa min present i Madrid - vi fick lite förhinder med vår planerade shopping "och lika glad blir jag för de" (citat från Snövit)

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

underbart avslut

2010-12-31 @ 17:20:10

Jag har önskat mig en ny mp3 rätt länge nu, och hade planerat att köpa en i mellandags rean i Stockholm, men tidsbrist och annat kom i vägen så det blev inget med det. Jag och Jen-chan surfade runt på nätet och checkade in tänkbara mål. Och du hittade vi den - den perfekta mp3n. Min dröm-mp3.

Och så upptäckte vi - den existerar inte i Stockholm. Och det existerar ingen svensk information.

MEN

Idag har jag och farsan beställt hem den! För den finns nämligen här i Spanien. Och den är perfekt!!! Den kostade dessutom ca 400kr mindre än de sidor vi hittade. OCH när jag skulle betala farsan - så tog han inte emot pengarna!! Det är en present. <3 ååh vilken underbart perfekt gåva!!


Denna underbara mojäng blir min för 94E som jag inte behöver betala för. Vilket perfekt avslut på 2010. Och denna rackare ska komma med posten den 3:e januari. Precis innan min Madridresa. Vilken perfekt början på 2011.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

sammanfattning 2010

2010-12-31 @ 17:14:40

Okej nu ska vi se om jag har tagit vara på året tillräckligt mycket för att faktiskt få upp en lista på vad som har hänt med mig under det här året. För att underlätta det hela tar jag endast med ETT event per månad. (Så slipper ni upptäcka hur lite jag faktiskt har uppmärksammat året)

Januari
Tuff början på ett nytt år, riktigt hård break-up med min första pojkvän - det sänkte mig rejält... I ca 2 veckor, han var inte värd tårarna. Den break-upen resulterade i många udda ideér samt dessa awesomely emofoton jag och Ichigo tog tillsammans!


Februari
Jag började plugga japanska på distans - mina första studier utanför gymnasiet. Och jag fick högsta betyg. In your face lärare som gav upp hoppet om mig (med all rätt)

Mars
Om det är någon som minns något märkbart jag gjorde i Mars - bring it - jag har nämligen 0 minnen.

April
Här återvände jag till Fight Club och började hårdträna för tävlingar - bland annat körde vi backträning på Stockholms 2 högsta backar. Mycket traumatiska minnen från detta. Om jag blundar kan jag fortfarande se tränaren sitta på huk på toppen med en solnedgång i bakgrunden.

Maj
Gick en proffsgala för första gången - I Norge. Urk - alltså Norge är ett land jag aldrig kommer bli särskilt förtjust i.

Juni
Träffade Aki på universitetet - en vän jag kommer ha med mig resten av mitt liv.

Juli
Tog min första roadtrip, med Ida - till Kolmården med typiska 90tals låtar emd Britney och Backstreet boys som skrek ur hörlurarna.



Augusti
Jag och Ida åkte till Gotland och gick på medeltidsveckan - kärlek vid första ögonkastet. Kommer aldrig glömma Jauvet, Loke & TRiX. Hoppas innerligt att åka dit nästa augusti också.



September
Jag bosätter mig i Spanien med ett fast arbete - och lämnar tryggheten och mitt förbannade Stockholmsliv.



Oktober
Klättrade utomhus på 25 meter höga klippor - riktig Cliffhanger-stil. Ännu ett minne som är oförglömligt!



November
Alltså... något vettigt måste jag gjort med den här månaden. Det är bara totalblankt just nu. Kanske fyller i det här gapet i efterhand.

December
Gick min första match I Spanien med ny klubb och ny tränare i ringhörnan. Lyckades bryta näsan - upptäckte jag ca 1,5 vecka senare. Man är ju kvicktänkt.




Kunde jag vara sämre på att lägga upp/ta foton? Jo, jag kunde nog det men det skulle kräva oändliga ansträngningar. Kommande år har jag bestämt mig för att skärpa till mig ordentligt! Speciellt nu när Jen-chan (skäms över att hon lärde mig det) visade mig att jag kan stoppa in minneskortet direkt i datorn och på så sätt slipper all irritation med koppla kameran etc.

Kommande år kan ni fanimej vänta er grejjer!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

bushido gym

2010-12-31 @ 16:38:50


Här har vi alltså grabbarna från Bushido Gym - de kommer vara mina träningskamrater fram till sommaren då jag gör come-back på Fight Club. Den dagen är mer än lite efterlängtad.

Jag fick med mig en fin samlig blåmärken längs hela benen efter mina två pass på FC - det är så det skall vara.

<3 vänta på mig allihopa! I sommar kommer ni se mig så mycket att ni hinner tröttna på mitt ansikte!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

15 timmar sömn senare

2010-12-31 @ 13:33:45

Jag vaknade 11 imorse och hade tappat rösten helt, en halvtimme och storamängder varm choklad räddade min röst till en kopia av Darth Vader. Whatever, vi har 16 grader och var nyss och fikade utomhus. Pfft, jag klarar av att vara hes ett par dagar!

Igår kväll, innan jag helt däckade i säng, slet jag ur packningen ur väskorna, ingen försiktig uppackning utan drog upp alltihopa direkt. Och så slog det mig med skräckblandad förtjusning, om ett par dagar är det bara börja packa igen för min resa till Madrid. Alltså... jag måste erkänna att jag börjar bli "lite" less på flyg & bilresor - det har varit tokigt mycket av sådant på sista tiden. Tur är att flygresan till Madrid går på ca en timme. 

Shopping var redo - här kommer jag och Ichigo!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

fj2895ho

2010-12-30 @ 19:05:34

Så här kapabel är jag till att blogga just nu "diohöforvhufrijfoerwgfuroövrkewbvlighrweigvnt4ö" så vi hörs när jag sovit lite grann!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

för somliga fortsätter julen

2010-12-27 @ 01:49:34

Efter nattens djävulsskap sov jag och Jen-chan bort hela lunchen och vaknade inte förrns lagom till halv 2 då vi tryckte i oss en lagom försenadfrukost, medicinerade chinchillan och bäddade ner oss i fotöljer frramför en familjefilm.

Det känns som att när Jen-chan bloggar så behöver inte jag göra det, vi skriver ju ändå samma sak när vi befinner oss i samma land. Hur som helst, pepparkaksdekorering tillbringade vi bra med tid till, smakis & lösgodis, strössel och glasyr. Riktigt stiligt resultat om vi får säga det själva.

Bilder dyker upp någon gång nu när julen är över. Men det är okej, i Spanien firas jul till och med till den 6:e december då de officiellt byter julklappar. Så vi har adopterat deras syn på saken och fortsätter med att dränka oss i julmagi.

Jag är oduschad och toktrött så nu blir det att sussa för imorgon har jag och Jen-chan en väldigt upptagen dag som inkluderar en tid på UM, Huddinge, shopping i Gamla stan, förhoppningsvis en frisör tid & sedan ett besök på fight club innan jag kommer hem och käkar julmiddag & pussar på hunden.

Kameran skall slämpas med hela dagen, jag tänker vara ärlig, jag kommer antagligen inte ta några bilder i kylan om Jen-chan inte stoppar kameran i mina händer och blänger ilsket på mig. Undantagsvis om Sylvester Stallone knatar förbi mig.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

avskyr det här stället!!!

2010-12-26 @ 04:06:46

Klockan är 04:00 och jag är nästan i tårar och sliter håret i fruastration. Min jävliga granne som Gud inte gett någon talang överhuvudtaget i gitarrspelande gör sitt bästa för att se till att mina mer än lite argsinta mentala bilder blir verklighet. Hur kan den jäveln inte vara vräkt ännu??!! Han kan ge sig fan på att jag ringer och anmäler honom snarast!!

Herre gud vad jag vill ställa mig och frontkicka dörren tills han öppnar och sedan smälla en fet jävla stekpanna i ansiktet på honom. Sedan vill jag krasha gitarren och bränna smulorna - askan stoppas ner i halsen på fanskapet.

Min Stockholmvistelse har inte varit annat än plåga, göra andra till lags, ilska och konstant migrän orsakad av eviga spänningar dygnet runt. Jag är trött på att hela tiden försöka göra andra glada hela jävla tiden och jag är mer än lite less på att jag ska behöva anpassa mig efter folk hela tiden - jag kommer för i helvete inte se mitt hem på 6 månader - varför kan inte NI anpassa er lite??

ARGH VAD ÄR DET FÖR INKOMPETENT KORKAD JÄVEL SOM BOR OVANFÖR MIG SOM INTE FATTAR ATT FOLK KANSKE SOVER KLOCKAN 4???!!!! DÖÖÖÖÖ!!! OCH DÖ PLÅGSAMT SKITSTÖVEL - DITT VÄRDELÖSA KLINKANDE HAR PLÅGAT MIG I FLERA ÅR!!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

min 20e födelsedag

2010-12-25 @ 12:10:38


Bild från min första kväll hemma i Stockholm. Hundvandring med dubbla jackor & paketinslagning halv 2 på natten

Min måndag visade sig vara en av årets stora prövningar och jag hade hoppats på en ljusare morgondag, en bra födelsedag. Men mina födelsedagar för endast med sig otur - eller kanske är det mitt liv i Stockholm som har en förbannelse över sig?

Jag och Ichigo tar oss sakta ur sängen vid 10snåret endast för att jag ska börja en lång kedja med samtal för att hitta en öppet veterinär, men lediga tider och en bil som kan ta oss dit. 30 samtal senare och jag har en veterinärtid på andra sidan stan. Och ingen bil som kan köra mig.

Kommunaltrafik under vintern är aldrig någon genial idé men när man dessutom ska släpa på en liten gnagare med ögoninflammtation (min diagnos) så börjar det likna en jävligt värdelös idé.

Jag och Ichi tog oss till Skäris där jag kunde växla valuta så jag inte var helt handikappad här borta, därefter hade jag ca en timme innan det var dags att pallra sig hem igen för att sedan hoppa in i en texi med chinchillan och färdas tvärs över Stockholm.

Resan tog nästan 1,5 timme och vi satt fast i köer och kom en halvtimem för sent till tiden. Som plåster på såren fick jag betala 250 spänn ENDAST för att få ha med chinchillan i taxin.

Undersökningen, som för övrigt tog 10 min visade - jo hon har ögoninflammation och jag fick betala 900 spänn för den bekräftelsen.

Självklart kom inte vår taxi efter 25 min väntan så var bara att SPRINGA med chinchillan i en fet låda i armarna till t-banan & rusa hem. Jag slog någon form av rekord från tåget in i lägenheten. 7 minuter i snö, uppförsbackar & trappor bärandes på en chinchilla.

Nu kanske ni undrar hur hon mår - jo antagligen bättre än vad jag gör. Nu är det dags för hennes ögondroppar & jag och Jen-chan ska få i oss lite frukost innan min inte alltför mycket saknade mamma tvingar ut oss med en hund i snöhelvetet.

Det här var min officiella födelsedag - men en öerenskommelse med alla och vi bestämde att min födelsedag började ca 20:00 den här dagen och fortsatte till den 23:e. Ingen ska ha en sådan värdelös födelsedag.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

resan till stockholm

2010-12-23 @ 22:47:27

Det har varit en massa besvikelser, svordomar och "herre guuuud!" så inför andra försöket till min resa till Stockholm var jag fast besluten att inte lämna flygplatsen i Spanien om jag inte satte mig på ett planfanskap.

Pappan lämnade av mig vid flygplatsen, allt verkade klappat och klart. Högst en halv timme förseningar, inga problem. Och så lämnade han mig. Ni måste förstå att jag alltid varit en person som säger "du kan väl stanna och se så allt går bra" eller "du kan väl hänga med" men sedan jag lämnade Stockholm för Spanien har jag varit tvungen att knipa igen och fixa det som fixas behövs själv - ingen annan har gjort det åt mig.

Så där stod jag och försökte verka självsäker - och lyckades ganska bra. Jag fixade mitt boarding pass själb, checkade in bagage, letade upp en toalett, gick genom säkerhetskontrollen (och blev tvungen att ta av skorna) - alltihopa medan jag släpade på Ichigos vansinnigt pinsamma cowboyhatt som var omöjlig att packa ner. Så där satt jag och väntade på att jag skulle få reda på vilken gate jag skulle till -

Och så såg jag att flyget skulle bli över en timme försenat, vilket innebar att jag skulle missa mitt flyg i Paris och bli strandad där! Och självklart har arkitektgeniet och teamet bestämt att "nä varför behöver man en informations disk på andra sidan säkerhets kontrollen?" så det var bara genom hela skiten igen, springa till informationsdisken och få det bekräftat - jo jag skulle missa mitt andra flyg.

Snabbt som fan började hon ringa samtal och ordnade så jag skulle få en plats hos ett annat flygbolag som connectade i Tyskland där jag skulle byta till annat flyg till Stockholm. Enda haken var "det åker NU" och jag hade redan checkat in mitt bagage för det andra flygbolaget.

Stressade samtal, springande, hjälp från peronal som lät mig gå före 40 andra pers för att få ett boardingpass och springande med tung väska, coybow hatt och hela köret genom säkerhetskontrollen där jag satte på mig skorna i farten och sprang och HANN PRECIS. Och mitt bagage hann precis det med - dom hittade och flyttade bagaget på rekordtid. Lufthansa och personalen på Bilbao flygplats - TACK.

Så jag landade i Tyskland och fick låna en telefon, ringde hem till mamma - SOM INTE SVARADE - tack bästis för att du plockade upp luren på ett främmande nummer. Dock undrar jag hur dom kunde vara försenade när jag hade tid att ta mig från Tyskland till Stockholm..?

Plus
+ tog mig till Stockholm & fick skjuts hem
+ bästis mötte upp
+ bagaget kom inte bort
+ mötte en helt AWESOME tysk au pair som också bor i Spanien endast 2tim från mig

Minus
- allt var kaos
- kylan
- ständiga påminnelser och varför jag lämnade Sverige


Ni kanske tycker att det här var en jävla handfull för en dag? Vänta tills ni hör om min födelsedag! Ni jäklar ska jag in i duschen - har försökt ta en dusch i 4 DYGN NU - livet fortsätter att ställa sig i vägen. Nu är det fanimej dags!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

så här långt kom jag

2010-12-20 @ 20:59:40

Jaha, här är jag igen - fortfarande i Spanien. Skulle ha varit hemma i Stockholm, i mitt rum om ca en halvtimme. Istället kom jag precis hem till huset här i Spanien för knappt en timme sedan. Vilken jävla utmaning livet är ibland.

I lördags gick jag match i grannregionen vilket betydde sammanlagt 7,5 timme bilresa. Idag var det dags att ta sig till flygplatsen. Resan började 07:00 imorse när jag vacklade mig ur sängen med knappt 4 timmars sömn - blev avlämnad på ett café i Torrelavega där jag fick vänta 1,5 timme innan farsan plockade upp mig efter jobbet, då väntade en 2 timmar lång bilresa till flygplatsen.

Självklart fasnade vi i trafiken på grund av vägarbete - när vi ÄNTLIGEN kommer fram så visar det sig att mitt flyg är inställt - super. Så en timme köandes för att få nya biljetter. "Vi kan inte garantera något" säger dom, men det ser ljusare ut för morgondagen. Flyget blev inte inställt på grund av dåligt väder - utan för att det dåliga vädret orsakat dubbelbokningar och stora förseningar så Paris kunde helt enkelt inte ta emot fler flyg.

Så då var det bara att åka tillbaka till Torrelavega, ytterligare 2 timmar i bilen. Blev därefter avlämnad hos mammans mamma i väntan på att mamman slutade jobba (5 timmar senare) och sen äntligen kunde jag klättra ur bilen och släääpa ut tunga resväskor.

Därefter var det bara att packa om hela skiten för min stora resväska platsar inte i bagaget på farsans sportbil så fick tvinga ner 22 kg bagage i en mindre knallröd väska. 20 minuters svärande och arga blickar var värt besväret = success.

Nu är klockan snart 9 och jag är utmattad. Imorgon är det dags för ytterligare ett försök till att flyga mot Stockholm - oavsett resultat blir det minst 4 timmar i bil.

Jahapp folk. Ha det bra så ses vi snart - hoppas jag.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

jag lämnar Spanien med ro i sinnet

2010-12-19 @ 21:29:37

Hallå, detta kan möjligen vara mitt sista inlägg från Spanien innan jul. Imorgon blir det upp tidigt, först bär det av till Torrelavega där jag blir avdumpad av mamman på ett café i inväntan på att bli upplockad av farsan som sedan ska köra mig hela vägen till flygplatsen. Efter det får jag stå på egna ben - och när det handlar om att hitta rätt så är jag som Bambi på hal is.

Jag har precis zippat igen stora resväskan och det känns bra att åka till Stockholm, och det känns bra att veta att det finns folk här som vill ha mig tillbaka. Ser verkligen fram emot att dyka upp på Bushido Gym efter nyår! Jag har bra minnen härifrån - mycket bra minnen <3 och det verkar som att det kommer bli ännu bättre nästa år!

Trots att min nacke är så stel att jag knappt kan vrida mig och och vänster sida av ryggen är helt fucked up så är jag aslycklig. Gårdagen måste ha varit den bästa dagen sedan jag kom till Spanien. Jag tror att jag har fått korn på en spansk bästa kompis. Jag har dessutom en helt fantastisk japansk chattkompis som är min inspiration och min motivation för att uppfylla mina drömmar.

Så nu kära svenska vänner, hoppas att ni är redo för här kommer jag - och jag är lika breathtaking som en orkan. Som alltid.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

lycklig men mörbultad

2010-12-19 @ 13:38:37

Det här med dagen efter match kan liknas med att vara jetlaggad - man är stel i kroppen, nackengör ont, du har en oförklarlig huvudvärk och du vaknar en ovanlig tid av hunger.

Gårdagen var helt oförglömlig trotsd den 3,5 timme långa bilresan dit och sedan ytterligare 4 timmar hem. För praktisk information: Jo jag gick min match mot en stoor tjej och jag förlorade (som jag väntat mig) det är så det går när man tävlar utan att ha återhämtat sig från influensan. Gick första matchen och sedan kopplade jag av, njöt av matcherna och connectade med killarna.

Jen-chan, det var nästan som en film you know. Hahaha oförglömlig dag helt enkelt. Nästa stopp: Stockholm

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

julavslutningar och vad jag gör istället

2010-12-17 @ 22:34:14

Halloj och god kväll. Jag är vråltrött, det har varit en kort arbetsdag idag så efter en mycket stressig lunch rusade jag iväg till Torrelavega för att gå i kyrkan. Oj, kan nog räkna på handen antalet gånger jag varit kyrkor under mitt liv - eller kanske inte om man räknar med min korta vistelse i kyrkkökren.

Hur som helst så såg jag en spansk skolavslutning. Barn från första klass uppåt sjöng olika julsånger och kyrkan var såå fin, hur stor som helst och med ett upplyst guldfärgat altare. Sedan åkte jag och mamman hem i ösregnet - som inte har upphört på hela dagen.

För en timme sedan stack mamman iväg på en avslutningsmiddag så hon lär inte vara tillbaka på ett par timmar. Egentligen har vi avslutningsmiddag/julmiddag med folket från gymmet ikväll och tränaren frågade om jag skulle komma, svaret var "I'm not coming, if I have a fight, no way - not coming", middagen skulle ha BÖRJAT 22:00 - bara att tänka på hur sent jag skulle komma i säng var skrämmande. Den ägiga killen hörde mig vrålneka erbjudandet och flinade med sitt tandskydd som är blåvitt med små trekanter som ser ut som huggtänder. Man måste bara älska den stilen.

Ärligt talat så är det ingen stor uppoffring för mig, skulle nog mest känt mig obekväm i allt främmande sällskap, dessutom har jag gjort det till en vana att vara den "coola" bruden som skippar avslutningar. På studentavslutningen tittade jag in innan avslutningen satte igång, tog mitt betyg och stack - jag älskade ifrågasättningarna varför jag inte skulle vara med. Jag har INGA ånger från det. Avslutningar är inte min grej helt enkelt, så vad gör jag istället?

1) är skadeglad över vissa nyheter om mitt ex
2) kollade på nya N CIS avsnittet med chokladmunk & varm choklad
3) käkar god middag och ska kicka igång Alien 3 med farsan

Tomorrow - we fight.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

snöhelvetet väntar på mig

2010-12-17 @ 09:44:05

Ichigo skickade precis en länk till mig från Aftonbladet - nyvakna jag ifrågasatte starkt vem som skulle plåga mig med länkar till aftonbladet, men sedan klickade det.

Tack Ichigo nu vet jag vilket nytt iskallt snöhelvete som väntar på mig hemma i Stockholm - alltså om mitt plan inte blir mycket försenat eller inställt väntar fortfarande en potentionally dödlig bilresa från Arlanda. Peachy.

Åh jag var så sjukt arg igår, min tränare började tjafsa med mig om min vikt - don't go there, säger jag bara! Förutom det samtalet som totalförstörde mitt humör så var både gitarrlektionen och träningen roliga. För er som tycker om att läsa onödiga saker - vi spelade "Santa Claus is coming to town".

Angående dagens planer så är det enda jag planerat att gå på ett juluppträdande som alla elever från mammans skola har i en kyrka i Torrelavega - möjligen en chans till julstämning? Kameran åker med mig så får vi se vad spanska skolbarn har att komma med.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

du vet att du har en tuff dag när

2010-12-16 @ 17:08:13

du sitter framför datan inbäddad i en filt, dricker varm choklad och har en japansk chattkompis som länkar dig med olika yukata's som han utlovat en till mig som souvenir.

Life is ghoood.

Hade en timme jobb imorse. Vilket bestod av frukost i en kvart - sedan dumpade jag av ungen på golvet i sitt rum där hon lekte fridfullt medan jag gjorde mig i ordning. Sedan kom pappan och då hade jag redan nattat ungen för sin siesta och stack iväg till bussen.

Idag var en dag att gå på marknaden - de sista julklapparna är nu officiellt införskaffade! Jag har packat upp kassar, packat ner i resväskor, packat om och vägt. Nu jädrar är det klappat och klart.

Och när jag kom tillbaka till huset nattade jag ungen och hon sov tyst och stilla tills mamman kom hem. Livet är hårt för somliga, gud vad jag är glad över att jag inte är en av dom.

Okej där ljög jag lite grann, måste fortfarande sticka iväg igen på gitarrlektion & träningspass.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

slutsatsen för denna dag

2010-12-15 @ 23:25:19

"I won't leave here with regrets even if all that's left here is bones."
- Lukas Rossi, Dead flowers

Jag har bestämt mig för att plugga heltid på universitetet under sommaren & hösten i Stockholm (distans självklart - jag är ju trots allt en lat jävel) sommaren blir en preparandakurs i japanska på heltid. Hösten är japanska I muntlig språkfärdighet på halvtid kombinerat med kost vid träning - också halvtid. Varena krona av studiebidraget ska sparas - jag har ett mål i sikte.

Mitt liv bär också med sig vändningar jag aldrig trodde skulle komma. Jag har haft de mest udda jobben under mitt liv (hur gammal låter inte jag nu?) butikbiträde i djuraffär, lagerarbetare, reklamutdelare, servitris, alltiallo på en sushibar, demonstratör på Ica Maxi & nu au pair. Vad framtiden för med sig är skrämmande att tänka på.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

helt händelselös onsdag

2010-12-15 @ 12:07:55

Precis som rubriken lyser - helt händelselöst. Fick mig en helt gudomlig sovmorgon till halv 11 idag nu har jag fyllt tvättmaskinen till bristningsgränsen med kläder. Så nu har jag inget bättre för mig än att skriva det här trista inlägget. Invigde mina nya 3E lindor igår - a-w-e-s-o-m-e - dom är perfekta!

Vi har blivit utlovade riktigt skitväder den här veckan så jag vågar inte hoppas på något bättre än just det - skitväder. Till min stora förvåning är det bara svagt molnigt just nu, vågar inte säga mer än så för vädret skiftar helt oväntat här borta. Men det verkar som att denna onsdag blir en inomhus se på någon av dvderna jag inte fått avklarade ännu.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

en eländig historia

2010-12-14 @ 23:23:38

Okej, ni vet när man känner på sig att något dåligt kommer att hända? Och så händer det, då kan man liksom ta det med ro för då går ju allt enligt planerna ändå. Idag var en sådan dag.

Det började med mig, vandrande helt fredligt, ett par minuter ifrån gymmet bara och pötsligt, från ingenstans tar någon tag i min sportbag och sliter - ni vet ungefär som någon skulle göra i Stockholn när de försökte knycka din handväska. Jag hoppar ca en meter i luften och skriker - är mycket stolt över att säga att det åtminstone inte var ett highpitched tjejskrik.

Grejen med det hela är, jag förväntar mig inte att bli rånad här eller något i närheten av det, Cantabria är för fredligt för sådant. (Och förresten bar jag ju en sportbag, ingen vid sinnesfulla bruk skulle försöka stjäla den) Så mitt vrål var mer av förvåning än rädsla.

Det visar sig vara min tränare. Det första han gör är börjar anklaga mig för att ha en dålig reaktion - är det bara jag som tycker han ska vara jävligt glad över att jag inte knäade honom i skrevet? Därefter smäller han till mig ett par gånger på ryggen - inga klappar utan mer dunkar - lite som min tränare Benny brukade göra när han berömde mig (dock kändes det inte som beröm varken när Benny gjorde det eller Pedro.

Så jag och Pedro vandrade tillsammans mot gymmet medan jag fick utstå fortsatt mobbing för min reaktion. Jag försökte mig på att förklara att jag haft influensan en vecka och gått ner 2 kg och absolut inte var redo för match på lördag - speciellt inte mot någon som väger minst 7kg mer än mig. Som väntat viftas detta bort och han säger att jag minsann visst är redo för match och sen visar han mig fightinglistan (redan upplagt på internet) och backa ur är inget alternativ.

När alla är samlade och träningen precis ska sätta igång passar Pedro på att berätta den mycket (enligt honom) roliga historien om hur han skrämde mig - detta görs på samma sätt som en scoutledare berättar historier för sina elever. Och sen övergår detta åt mobbing över min vikt -.-'

Farsan plockar upp mig i hans silvriga sportbil och jag förklarar läget för honom och avslutar med:

"If I break my nose, do you think they could adjust it a bit, I have an ugly bump right here - you know when they're at it?"
*evil grin* "Yeah sure they problably could"
*cranking up the volume and singing for full lungs to the music"

"It's a hiiiiiiighwaaay to hell!"




So I am on a highway to hell. So be it.
BRING IT!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

vilken uppriktigt kass dag

2010-12-14 @ 16:54:37

Det här har varit en sådan dag som jag tänker radera så fort jag kryper ner i sängen ikväll. Ungen har varit allmänt missnöjd och ett riktigt jäkla monster hela dagen och bara klagat och gråtit för livet - spara det tills du hamnar i tonåren säger jag bara!

Och det blev inte bättre när jag vägde resväskan och den visade skrämmande 19,3kg!! Otäckt mycket och jag är inte ens färdig med julklappshoppingen. Så jag förflyttade böcker och extern hårddisk till mitt handbagage.

Handbagagets maxvikt är 10 kg. Jag ligger på 8 nu och ska i med laptop och bakelser. I will make it!
Stora bagaget får väga 20kg. Jag hann inte väga om bagaget efter förflyttningen men jag borde ligga på mer betryggande 16kg nu. AAARGH!!! Jag kommer ingenstans med det! Mjuka klappar varvet runt -.-''

Det är endast blygsamma 8 grader utomhus (plusgrader givetsvis) och jag har 2,5 timme av ingen aning om vad jag ska syssla med ute på stan framför mig innan ett skrämmande träningspass utan kondition med en konfrontation med tränaren om att jag inte är redo för match efter influensan.

Morgondagen ser ljus ut i jämförelse med idag trots att tvätta kläder står på kalendern. -.-''

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

tokigt rastlös

2010-12-14 @ 13:29:13

Det känns verkligen att det är sista veckan innan jag åker i väg till Stockholm. Rastlösheten lämnar mig inte i fred alls - har knappt kunnat sova två nätter i rad - jag är så otåligt att jag tycker att natten kan gå och ta sig någonstans haha!

Från och med måndag kommer tiden rusa förbi - Stockholm - Bilbao - Madrid och tillbaka till Bilbao. Sedan är det nästan dags att boka Parisresan med Jen-chan. Ändå sitter jag här otåligt och vill resa mera! Vill se nya ställen!! Jag vill. Jag vill. Jag vill.

Fantasier just nu:


Stockholm och julfirande


Madrid och shopping med Ichigo


Paris och Disneyland med Jen-chan


I waaaaanna goooo tooooo Roooooom


Portugal coould be pretty!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

en gåva som når själen

2010-12-13 @ 20:02:47

Mammans mamma var här nyss - hon hade med sig min blåa klänning (insydd för att passa mig) och chokladdonuts - inte vilka chokladdonuts some helst - nybakade med chokladöverdrag OCH chokladströssel.
<3 Gud vad jag önskar att min mormor kunde vara sån!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

smider en plan efter en annan

2010-12-13 @ 19:49:01

Jag kan inte låta bli att planera hela tiden, det finns så himla mycket jag vill göra och jag är en sådan där odräglig människa som inte har något tålamod eller förståelse för ordet "vänta". I lördags när vi var och knatade runt på Santanders juliga gator tog vi en sväng förbi en ENORM sportaffär. Det var kärlek vid första ögonkastet. Den här affären hade verkligen ALLT du kan tänka dig. Allt från de svårhittade 80tals rullskridskorna till 6 korridorer med skor och även klätterutrustning.

Där mitt i all härlighet hade jag blivit tipsad att hitta boxningslindor för under 3E styck - jag plockade på mig tre stycken för priset utav ett par i Sverige. Kan det bli mer värt? Det fanns dock endast svart och gult att välja bland och ärligt talat tror jag inte att jag kan bära upp gult.

Jag svor för mig själv att spara ihop till klätterutrustning innan jag lämnar Spanien till sommaren - priserna är mer än halvorna från vad Stockholm har att erbjuda - klart som fan att man måste passa på.

Om 6 dagar åker jag till Stockholm över juletider - I början på januari sticker jag och Ichigo till Madrid för våldsam shopping - I slutet på januari bokar jag och Jen-chan vår Parisresa med sikte på Disneyland -

Nu sitter jag här och trillar runt bland olika flygbiljetter, jag har sedan innan jag faktiskt satte fot på spansk mark planerat en kort resa till ett närliggande ställe när min arbetstid är slut i mitten/slutet på juni - när jag ändå är i Spanien så klart att jag ska utforska närliggande ställen också - jag har ju knappt varit utomlands tidigare.

Så nu sitter jag här och bokstavligen studsar i soffan och väntar på att Ichigo ska dyka upp och försöka övertala henne till ja det här var en genial idé - let's do it - cause we absolutely should do it!

(I smyg tänker jag också att Aki minsann måste komma och hälsa på här nere! Åååh vad jag inte kan vänta!!)

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

tacksamhet

2010-12-13 @ 15:41:07

Vi visar alldeles för sällan tacksamhet - varför har Sverige ingen thanksgiving? Tycker fanimej att vi ska fira det kommande år! Tills dess vill jag bara tacka för allt.

Tack för att jag...
+ har 3 bästa kompisar som alltid finns där - ni vet vilka ni är
+ hamnade hos en sån jäkla bra familj
+ inte hatar mitt jobb
+ inte brutit näsan ännu
+ har världens mysigaste vovve och kisse som väntar på mig i Sverige
+ har sådan tur trots att det är orättvist mot resten av er
+ vet precis vem jag är och vad jag vill
+ mest av allt för att jag inte bär på några stora misstag eller ånger
+ tänker göra 2011 till det bästa året hittills

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

you heard it - time to get movin'

2010-12-13 @ 08:51:51

"alltså vet du, vad jag känner, att när du kommer hem kommer moln att skingras & det svåra i huvudet kommer att bli lätt, stickande kyla blir lättare, allt det som gör ont kommer att inlindas som i bomull av din blotta sverigeexistens. kanske har jag blåst upp detta en smula. 

jag har sökt lägenheter, har filat på nyårsambitioner, haft roligt, saknat dig, kom hem nu."

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

nu är det jul här i vårt hus

2010-12-12 @ 23:47:59

Ber om ursäkt för bloggtystnaden - det beror på inget internet och det i sig beror på ungens små fingrar som lyckats komma åt att stänga av mitt trådlösa internet (upptäckte jag tidigare idag)

Igår eftermiddag stack vi allihopa iväg till Santander för att "stroll along the streets" och det visade sig vara superjuligt!! Först och främst var hela staden utsmyckad med julpynt och ljus var tända överallt - om jag ska vara ärlig var det helt otroligt nog till och med för mycket pynt (är det ens möjligt med mina standards?!)

Så fort vi kom ut från parkeringshuset möttes vi av en miniparad med cirkustema. Vi hade en man utklädd i varg(?)dräkt som balanserade på en enorm röd boll - likt en cirkus säl. Vi hade en pilot från minst 30 år tillbaka i tiden, med komplett utstyrsel och goggles och hela köret som färdades på en enhjuling med separat enhjuling med styre som han höll i - han såg sådär underbart vansinnig ut. Självklart hade vi också jonglörer och män som gick på styltor.

Här någonstans var jag sprängfylld av julkänslor - men det räckte inte. Vi hittade ett litet churrostånd där jag införskaffade curros och varm choklad och då - som vatten i en öken såg jag den största julgranen jag någonsin sett - iklädd kilometer av röda ljusslingor.

Då började jag nynna på "so this is christmas" med munnen full av churros.

And so there was but a week left - snart landar jag i Stockholm!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

"see i cried someone else's tears"

2010-12-11 @ 15:41:04

Tänkte slänga in en kort uppdatering såhär på eftermiddagsgrenen - inte mycket har förändrats sedan gårdagen. Jag chattade/mailade med Jen-chan tokmycket igår - tror att vi båda börjar känna att nu fan är det dags för mig att pallra mig till Stockholm. Prackade på henne Lukas musik (såklart) och när hon sa att hon fastnat för "Revolver" satt jag här och var så jäkla stolt - HAH som att vi kommer drifta isär! Pffft.

Hur som helst - jag har förflyttat mig från Lukas previews (som inte var tillräckligt - lyssnade "bara" ca 300 gånger) till youtube där jag kör mina favoriter igen och igen.

Just nu är det dark and a gun som körs på repeat.

 

"Seems we've always spent our lives in hospitals.
Why can't we tame the animals we've become.
I said hello to a man today.
He didn't have much to say.
But "I'll kill you where you stand."

I wonder if I'll live to feel a smile.
Cuz I'm knowin that it's been awhile.
I love the rainy days.

Circumstances make me realize.
I don't care if I live or die.
Take your best shot.
...
Smoke a cigarette and I don't know why.
I've lost the spark in my eye.
After all this way.

Mesmerized by the alibi.
Cuz there's nothin left in this way.
The spark is nearly gone.

Touch me there, then you will see the truth.
You were left all alone in Hollywood today.

"Now I'm here just to tell you why there is nothin' in your eyes.",
She began to say.

But I cry someone else's tears.
See I've lived a hundred years.
See I cried someone else's tears.
Save me from the dark & a gun.."

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

jag måste ha landat hos den bästa familjen ever

2010-12-11 @ 01:25:05

Sedan jag kom hit har jag bestämt mig för att samla på mig lite extra kunskap om allt jag kan komma över - jag vill erkänna något - all form av allmänutbildning eller allmänt vetande har helt enkelt undvikit mig som pesten. Jag kan antagligen (fortfarande) inte peka ut Danmark på en karta men jag kan placera ut nästan alla av USA:s delstater på en karta. Jag vet ingenting om Sverige's kungafamilj men jag har full koll på varför kontrollanterna i Spanien har varit på strejk. Och jo, ni förstår poängen.

Så när N CIS var på tv nördade farsan vid datorn (något vi har gemensamt) och han är tokigt intresserad om andra världskriget, skepp, plan, u-båtar etc. Så jag tänkte "va fan" och joinade in, fick lite allmän kunskap om u-båtar sådär - kan säkert komma till mer nytta än prins Philip (?). (Did I get it right?)

Så när programet tog slut gick morsan och la sig, då kickade jag och farsan igång första Alien filmen (som för övrigt är gjort i slutet på 70-talet) och jag ville hela tiden fråga saker om filmen man han bara satt där och log den jäveln - avslöjade inte ett ord. Imorgon väntar Alienfilm nummer 2!

PS: filmen var skitläskig - brukar inte ha mardrömmar - låt oss hoppas att det inte är ett undantag!

FAN VILKEN JÄKLA TUR JAG HAR HAFT SOM HAMNADE HOS DEN HÄR FAMILJEN!

Farsan är liksom min lekkamrat - vi glor filmer tillsammans sent på kvällarna - han lär mig udda saker (allt från musik & u-båtar till vilka verktyg man behöver för att göra si och så) - och vi planerar att dra fram hans racerbilbana som förresten är stor nog att ta upp större delen av vardagsrummet & bygga en modellbåt.

Prins Philip, gå och släng dig i väggen.

So ladies and gentlemen - I bid you good night.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Önskelista 2010

2010-12-10 @ 18:27:19

Kära tomten, jag har inte varit så snäll som jag hade kunnat vara men jag har varit duktig ändå. Så här kommer min önskelista. Jag ber inte om mycket men jag vill ha alltihopa - är det okej?

1) Julpynt i överflöd plus en julgran
2) Gå på en spelning med Loke
3) En lydig Jessie
4) En medeltidsdräkt enligt min egen design inför medeltidsveckan 2011
5) En my mp3 i mellandagsrean
6) Nya J.R Ward boken Lover Mine
7) Sumomo Yumeka mangorna "Tengu-jin" & "Himeyuka & Rozione's story"
8) Shopping på New Yorker
9) Anne Rice's triologi "Sleeping Beauty"
10) Kevin Richardsons bok "Part of the Pride"
11) Fullständiga versionerna av Lukas Rossi's "Hail to the queen" & "Revolver"
12) Klätterutrustning
13) Stort svart fyrkantigt fotoalbum med svarta sidor
14) Filmer jag inte redan har med Sylvester Stallone
15) Paris med Jen-chan & Jen-chan kommer och hälsar på i Spanien

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

blöder inombords

2010-12-10 @ 16:30:50

Lukas Rossi är inte en vanlig musiker, han är THE MUSICGOD <3
Nu har han släppt nytt album och previews av nya låtar finns att hitta på hans hemsida.
http://www.lukasrossionline.com/

Det var kärlek för första öronkastet - IGEN.
Jag har tappat räkningen på hur många gånger Lukas musik har fått mitt hjärta att stanna.
När jag hör hans nya låtar BLÖDER JAG INOMBORDS.

Varför finns inte de fullständiga versionerna någonstans </3



"This is the loneliest song, this is the lullaby that comes before the storm,
I have a fascination for the darker side, see everyone knows that you’ll be mine,
I’m just an alien, your parasite you will never love."

Mira <3 "Hail to the queen" & "Revolver"
Jen-chan YOU MUST LISTEN TO THEM.
Finns att hitta på Lukas hemsida.

Permalink ÄLSKA Kommentarer (0) Trackbacks ()

min duktighet

2010-12-10 @ 09:55:35

Ö-H. Jag är helt tokigt trött - borde ha lagt mig så fort jag kom innanför dörren efter träningen igår men istället nördade jag runt på datorn (suck, det är verkligen ett problem för mig) och skrev mitt awesome inlägg om parodier. Det var värt tiden. Så jag borde inte klaga men... faan kan inte ungen ta och somna snart!

Duktig som jag var igår (det hade inget med duktighet att göra - 100% skuldkänslor) så tog jag mig till gitarrlektionen OCH träningen. Och varje gång jag gör något som jag borde göra men absoluuut inte vill så verkar det som att världen belönar mig.

1) Vi började spela på en ny låt
2) Said låt var en julsång - på engelska
3) Jag lyckades lära mig denna låt innan lektionen var slut (John Lennon - So this is christmas)
4) Träningen gick bättre än väntat minus hosta och brinnande lungor
5) Jag har nu ett tips var jag kan köpa lindor för väldigt billigt pris
6) Vi ska till said place imorgon (+shopping i Santander)
7) Farsan tog med sig en ny bunt filmer till mig (jag har nästan avslutat den förra högen - senaste filmerna var Pretator 1 & 2 - Alienfilmerna står på tur - Jag vet, jag har sänkt mina krav betydligt sen jag kom hit - and for the record, jag har inga planer på att minska ner mitt filmnördande. Möjligen till sommaren.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

de bästa parodierna du någonsin kommer se

2010-12-10 @ 00:32:54

1. Scary movie 3
Nu tänker ni "vaaa faaan?? Scary movie är inte så bra" och vet ni vad? det är för att ni har fel, fel, fel. Man måste nämligen se den med mig. Jag kan ALLA repliker utantill och delar gärna med mig av dessa med energi och kasst skådespeleri i perfekt tajming.



"Mahalik: I heard Jamal from 90th street watched that tape last week and this mornin' he woke up dead!
CJ: How the hell do you wake up dead?
Mahalik: Cause' you're alive when you go to sleep.
CJ: So you're telling me you can go to bed dead and wake up alive?
Mahalik: You can't go to bed dead! That shit would've been redundant.
CJ: No it would'nt cause' you can go to bed and not be dead, and you can die and not be in the bed.
Mahalik: But you are in the bed. That's how you wake up dead in the first place fool!
CJ: Damn! that's some quantum shit right there man! You should be teaching classes!"

2. Shaun of the dead
Denna film har jag faktiskt bara sett EN ENDA GÅNG - vilket är på tok för lite. Jäkla idioter i den här filmen, helt underbart! Minnesfulla scener är när de försöker döda en zombie genom att kasta saker bl.a vinylskivor. Annan helt klockren scen är när de lurar alla zombies genom att imitera dem.



"[Looking through Shaun's LP collection for suitable records to throw at two approaching zombies]
Ed: Purple Rain.
Shaun: No.
Ed: Sign o' the Times.
Shaun: Definitely not.
Ed: The Batman soundtrack?
Shaun: Throw it.
[Ed does so; it misses]
...
Ed: Dire Straits.
Shaun: Throw it.
[Ed throws it – clipping Mary in the side of the head]
Ed: Stone Roses?
Shaun: No.
Ed: Second Coming?
Shaun: I like it.
Ed: Ah! Sade.
Shaun: That's Liz's.
Ed: Yeah, but she did dump you. [Throws it]"

3. Dracula - dead and loving it
Härlig film som jag och Jen-chan har för vana att se regelbundet, bara för att den är så vansinnigt rolig. Tyvärr gör bilden inte filmen rätta. Se den bara - helt underbart vråldumma kraktärer!



"Martin: [throwing Renfield back into his cell] You'll stay here 'til you rot!
[locks door]
[Renfield starts sobbing and Martin comes in a second later]
Martin: Well, you're free to go!
Renfield: Free to go? Why? How?
Martin: Good behavior.
Renfield: But I've only been in here for a moment.
Martin: Well, for that moment, your behavior was very good.
Renfield: uh...
Martin: Let's go. [hurling Renfield out of his cell]"

4. Robin Hood - Men in tights
Alltså... jag tänker låta bilden tala för sig själv. S-T-U-P-I-D B-U-N-C-H O-F B-A-S-T-A-R-D-S.



"Prince John: Tell everyone that when the day is out we shall have a wedding. Or a hanging. Either way, we're gonna have a lot of fun, huh?
Ahchoo: Let's get out of this ladies clothing and get into our tights!"


ENJOY - DE BÄSTA EXISTERANDE PARODIERNA (GYCKLARGRUPPEN JAUVET INTE INKLUDERAD)

Permalink ÄLSKA Kommentarer (1) Trackbacks ()

a big step for me, no step for humanity

2010-12-09 @ 15:56:21

Denna dagen skall bli ihågkommen (fast antagligen inte av mig) jag som är "i stort sett" inkompetent när det kommer till fördomsfulla kvinnogrejjer som matlagning, sömnad eller förstå vitsen med att välja klänning för ett speciellt tillfälle - ja, jag har precis SYTT FÖR HAND och lagat ett hål i skrevet på mina favoritmjukisbyxor.

Måste man så måste man. Får man vuxenpoäng för det?

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

to the horizon

2010-12-08 @ 22:50:15



För att jag lovade - såhär (någonting) såg mitt hemliga fotoprojekt ut - den här bilden är redigerad för att se lite mer "vattenfärgig" ut. Hur som helst är jag inte nöjd med resultatet men photoshop vann över mig med TKO idag så här är det bästa jag lyckats åstadkomma. Är nöjd med vattenströmmen dock måste jag erkänna.

Don't judge me too harshly.

Permalink Fotografi Kommentarer (6) Trackbacks ()

livet går vidare.

2010-12-08 @ 22:23:31

Nu jäääklar nu händer det saker! Nu har jag äntligen ordnat upp en header som jag står ut med att se! Gjord av min absoluta favorittecknare någonsin - Sumomo Yumeka. Hon skriver superfina mangahistorier - hon har bland annat gjort en hel bok med korthistorier som cirkulerar om ämnet busshållplatser. Varje historia är unik och (i brist på bättre ord) hur gullig som helst.

Okej - sådär. Nu kan liver gå vidare. I jakten på headern stötte jag på några bilder jag och Ichigo tog i början på året när jag mådde som sämst. Bilderna är skitcoola dock! Nu i efterhand önskar jag bara att vi tänkt på att stoppa mina barfota fötter i ett par svarta klackar. Så jag bjuder på någon bild därifrån medan jag gör dagens sista försök till redigering i photoshop.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

hur jag spenderar min onsdag

2010-12-08 @ 19:03:15

Jag ljög för Jen-chan idag. Jag svarade på hennes mail och skrev att jag skulle börja redigera bilderna "alldeles strax" efter det gick jag ut och tog en promenad med ungen i barnvagn, efter det läste jag bloggar - och efter det kollade jag på Predator med Arnold Schwarzenegger (har Predator 2 också som väntar på att ses)

MEN efter det började jag faktiskt redigera bilder - sen svor jag inombords, stängde ner hela skiten utan att spara och gick och tog en dusch istället.

Nu är jag här igen, och ska eventuellt snart påbörja ett andra försök att redigera bilderna - men just nu är jag sur på photoshop och Navy CSI är på tv.

Imorgon är det arbete, gitarrlektion och träning som gäller så jag ska försöka få lite redigering och en annan header överstökat.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

nya headern funkar inte alls

2010-12-08 @ 00:16:58



Hohoho idag har vi haft mäkta fint väder (mäkta är ett starkt ord som är bortglömt) - 17 GRADER fram till sent på kvällen - och nu 00:12 mitt i natten har vi fortfarande 16 grader. LYCKA. Det är perfekt vinterväder om du frågar mig!

Jag har varit i Torrelavega och shoppat (shocker) har ju fortfarande inte införskaffat alla presenter. Idag avklarade jag mammas pojkvän (som jag hatar men än dock blev tvingad att köpa något till - typiskt min julspirit att inte kunna neka) och dessutom köpte jag ett jättefint halssmycke med fatimas hand och en ny bok - Långben. Jag har riktigt avancerade spanska studier här borta. Just nu är Gustaf min lärare men vår tid är snart slut och Långben ska ta vid. (Kom igen det där var ju roligt)

Jo jag är medveten om den nya headern - jag är också fruktansvärt less på att ändra runt i designen. Är missnöjd med headern - den må vara SKITSNYGG med Rambostuk men skulle passa betydligt bättre på Jen-chan's blogg. Om jag hittar/orkar så ändrar jag headern imorgon. Dock prioriterar jag att få upp foton från mitt hemliga översvämningsprojekt!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

slutsumma nyårslöften 2010

2010-12-07 @ 22:18:09

Jag har precis rotat fram min lista med mål jag ville uppnå under år 2010 - börjar ju närma sig slutet på året så jag tänkte liksom dela med mig av mina resultat.

(listan är inte i någon speciell ordning)
1. Regelbunden träning
Avklarat, tycker att jag gjort ett stadigt jobb det här året. Det handlar inte om hur man börjar, utan hur man avslutar.
2. Klara Japanska steg 1
Hösta betyg för mig
3. Starta ett syprojekt med Ida
(någon vild idé jag fick för mig men Ida hade inte tid och allt rann ut i sanden)
4. Göra klart min barnbok
Misslyckande. Jag har kommit långt, har inte mycket text kvar att skriva alls. Problemet ligger i att hitta en tecknare. Håller fortfarande ögonen öppna.
5. Fotografera mer regelbundet och genomföra fotoideér
Check - har varit riktigt duktig här i Spanien och tänker fortsätta så.
6. Starta en ny blogg
Ja? Här är den.
7. Gå till en hudläkare och ta bort en leverfläck
Ingenting har hänt på den fronten - så går det när man väntar på att andra ska ordna saker åt dig. Nytt försök till nästa år.
8. Tatuera mig
Ingenting har hänt här heller - mest för att jag bestämt att skjuta på det ett tag till.
9. Nyttig mat på vardagar
HAHAHAHA VAD TÄNKTE JAG PÅ??
10. Starta en scrapbok-dagbok
F-A-I-L. Har ingen energi till att starta ett projekt som jag kommer misslyckas med.
11. Spela in en kortfilm
Jo, hallå vad hände med det? Hade ju en så jäkla start början på manuset. Ichigo - let's do it this summer!
12. Hitta ett jobb
CHECK
13. Ta guld i en tävling
Tänker vara småsint nog att räkna klubbmästerskapen när jag gick en match mot Angelica. Har varit rätt stilla på tävlingsfronten.
14. Åk utomlands
CHECK MOHAHA (Vänta, var inte jag i Norge tidigare i år också?)
15. Ta körkort
HAHAHA Igen - Vad tänkte jag på?
16. Flytta hemifrån
Tycker faktiskt att bo i ett främmande land i 10 månader räknas
17. Tillbringa mer tid med vovve och kisse
Skäms över att säga att jag tabbat mig rejält på den punkten
18. Skärpa till mig med tandborstning
Har blivit bättra - men finns fortfarande rum för förbättring
19. Betala klart systemkamera
CHECK - sista betalningen är nu i december
20. BLI EN STARKARE INDIVID
Den här punkten borde ha varit högst upp egentligen. Tycker att jag uppnått den här punkten fullständigt! Började ju trots allt året med att bli dumpad av personen jag trodde var min "meant to be".

Jag tycker att 11/20 är ett helt godkänt resultat. Hoppas på att göra bättre ifrån mig kommande år. Fast till mitt försvar var flera av de misslyckade punkterna rätt onödiga egentligen!

Nu arbetar jag på kommande listan - hittilla har jag 12 punkter på den. Hoppas på att få ihop jämna antalet 20.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

hjärnan på högvarv

2010-12-06 @ 23:39:15

Jag och Ichigo har precis startat en "tävling" angående nyårslöften. Vi ska båda skriva listor med mål vi ska uppfylla under år 2011. I slutet på nästa år jämför vi vem som har lyckats bäst (vi gör det procentuellt för er som undrade - also we will not be doing the math by ourselves)

Jag har för övrigt glidit runt på blocket och fick en GENIAL IDÉ men det tar vi en annan gång! Hur som helst skickade jag iväg ett mycket ivrigt mail om en möjlig julklapp till min mamma. Presenten skulle vara PERFEKT, HELT JÄKLA KLOCKREN - förutsatt att allt går enligt planerna - och det gör det ju aldrig. Nu är det bara att vänta på svar från annonsören. Håll tummarna allihopa!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

nyårslöften?

2010-12-06 @ 20:13:17

Hallå!
Dagen blev inte alls som planerad - någonstans. Snön hade smält när vi kom till byn så jag tillbringade ett par timmar i en gungstol framför öppna spisen - såå mysigt!! När jag försökte mig på att ta en promenad började det ÖSREGNA trots att vi hade haft start sol hela tiden!

Så nu sitter jag inbäddad i en filt framför tv:n och filosoferar över kommande året. Känner på mig att det kommer vara en hel del förändringar. Jag har insett att det inte går att ha nyårslöften - man lyckas ju bryta dom första veckan ändå! Istället brukar jag göra Xantal punkter med saker jag vill uppnå under kommande året. Det här året hade jag 20 stycken - lyckades pricka av ca 10 av dessa. (Listan befinner sig någonstans på ett rörigt skrivbord på övervåningen) Det här året kommer jag också göra en lista med punkter.

Jag blir glad över att tänka på framtiden, det är en blank sida som sakta fylls med oväntade saker!

Höstbild från Novales

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

upp mot bergen bär det av

2010-12-06 @ 11:16:37

Goder morgon, jag har precis öppnat den 6:e luckan i adventskalendern! Nu är det inte länge kvar!!

Jag har hamstrat på mig kläder för att vara redo för trippen upp till bergstoppen och hälsa på pappans mamma. Det är ju snö där uppe för guds skull! Så jag pälsade på mig tights under jeansen, vilket i sig inte var en rolig uppgift. Jag har fortfarande inte knäppt dom och om jag sitter med böjda ben stryper domav blodcirkulationen. Polotröja, tjocktröja, skarf samt min tjocka jacka. Och självklart dubbelstrumpor.

Nu är jag redo!

Olyckligtsvis väntar vi fortfarande på en viss unge som ligger och sussar - hur som helst, blir inga inlägg från mig förrns ikväll när jag är hemma igen. Tar såklart med kameran!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

julpynt hos låtsasfamiljen

2010-12-05 @ 20:04:28

Jag har 3 familjer verkar det som, de jag blivit påtvingad vid födsel, samt de jag samlat på mig under min livstid - här inkluderas bästa vänner som står ut med mina blodsläktingar. Familj nummer 2 är såklart Fight Club, och familj 3 är familjen jag bor och jobbar hos - som jag vänligen döpt till låtsasfamiljen, för att förenkla saker lite.

Sedan mitt förra inlägg har jag tjurandes suttit och faktiskt lyckas ordna mitt bästa CV hittills, men därefter började saker och ting ljusna! Farsan drog fram julgran och sen började jag pynta med svarta katten och ungen brevid mig haha!

När plastgranen för hotfullt packad (den svajade faktiskt lite grann) gick jag och mamman omkring och bokstavligen tvingade på huset mer julpynt. Pappan fick börja rota runt i garaget efter saker som kundehjälpa till. Vi pyntade trappräcket, taklampan, gardinen, 2 fönster, balkongdörren samt dörren som leder ut till trädgården i köket. Kransar och pynt överallt!

Detta är självklart INGENTING i jämförelse med vansinnedpyntningen vi slår igång hemma i Stockholm - olyckligtsvis missar jag allt utom att klä granen - och det är ju egentligen det som räknas!

Nu inväntar jag ett camsamtal med min mamma, därefter dusch - Batman och middag!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

översvämning i trädgården

2010-12-05 @ 15:53:51



Här har ni en del av sjön som bildades i trädgården efter allt jäkla regn! Den har nu nästan sjunkit undan helt och termometern har stigit till hela 13grader. Tacksamhet från min sida. Jag känner mig så himla uttråkad - jag skulle kunna söka jobb - W.I.E hatar att skriva cv, tycker det blir skit varje gång. Eller så kan jag sitta här och uggla...

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

everyone seems to be missing

2010-12-05 @ 14:32:17

Vart har alla tagit vägen? Min inkorg är tom på mail och inga facebookmeddelanden på länge. Ingen befinner sig på msn på kvällarna heller. Jag antar att det är julrushen som har börjat i Stockholm.

Det enda spåret efter Stockholm är ett vykort och ett brev från min mormor. Som jag hade klarat mig utan. Hon föreslog att hon skulle komma och hälsa på här i Spanien - "vi kan väl sova i samma säng".

Här någonstans ställde sig alla hårstrån på min kropp rakt upp. Tack allt som är heligt att hon aldrig skulle ta ett minimum 8 timmars flyg hit. *ber en tyst bön av tacksamhet*

Det är lunchdags strax och vi har fortfarande gäster här (sedan lunchtid igår) vilket gör det omöjligt för mig att se Batman - the dark knight som jag egentligen tänkt. Jag och pappan tog en mysig bilsväng till byn Cartes och jag knatade runt på marknaden. Guud vad det blåste, allt höll på att blåsa bort hela tiden. Efter en timme gav jag upp - alla tält som hade varit intressanta för mig hade redan packat ihop och räddat sig själva. Varm choklad och pepparkakor har tinat mig i väntan på lunch! *nöjd*

Är helt förbluffad över den här familjen ibland, trots att alla var uppe och drack vin sent igår kväll var alla uppe och pigga när jag hasade mig upp strax innan 11. Alla stod samlade i vardagsrummet och skrattade åt en sån där rund liten dammsugare som studsar runt på alla kanter. Så jäkla mysigt att vakna till det! Hemma är det aldrig någon som är uppe och på gott humör innan mig!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

elsewhere

2010-12-05 @ 14:22:50


fotograf: Mira

Permalink Fotografi Kommentarer (0) Trackbacks ()

ännu okända sankt nicolas idag

2010-12-04 @ 23:25:05

Ett sista inlägg innan jag kryper ner i sängen med min ordlista och spanska Gustafbok. Klockan är 23:19 och det är +10 utomhus. Äntligen har regnet vänt för att skänka behövt solsken!

Idag vadade jag runt i stulna stövlar från pappan i översvämningen ute i trädgården på jakt efter att förverkliga min illusion. Fick ett par bilder, ni får se resultat imorgon, har inte orkat redigera alla bilder ännu.

Denna helg är det Sankt Nicolas - och jag har fortfarande ingen som helst aning om vad det är. Så ni får väl fan ta och googla det själva! Jag ville egentligen bara gnugga in hur varmt och skönt vi har det i jämförelse med Stockholms nuvarande -7.

Jag är helt överlycklig över långhelgen, det innebär att jag fortfarande har 4 dagar ledighet kvar. Planer för morgondagen och måndag, tisdag & onsdag är fortfarande lediga - we'll se, we'll see.

Imorgon skall det julpyntas! Men först bär det iväg till en marknad i en ännu outforskad by! Och på måndag ska vi sticka upp till de snöiga bergstopparna - familjen ska nämligen iväg och hälsa på pappans mamma - och jag har bestämt att det minsann är en utmärkt möjlighet för fotografering och julstämning. So off we go!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

by help from on high

2010-12-04 @ 23:10:39







Jag har jättestora problem med att välja färg på denna bild. Hjälp mig! Vilken är finast?
Själv tycker jag grått, men det kanske lutar mot för bekvämt och lite trist? Hjälp!

Permalink Fotografi Kommentarer (1) Trackbacks ()

julstämning infinner sig

2010-12-04 @ 17:56:32

Hohoho, familjen kom precis hem och hade med sig en chokladkalender åt mig. BLISS.

Jag har precis tittat klart på en julfilm på "telecinco" om en miljonär som "hyrde" en familj över jul - var en första gång för mig att se den filmen så nu infinner sig julstämningen!!

För ett par timmar sedan stod jag i köket och stekte en hög pannkakor med julsånger på högsta volym på youtube. Jag stog vid spisen och ylade till "en stjärna lyser så klart".

OCH, snart är det lemonadsäsong här i Cantabria. Citroner, mandariner och apelsiner! Vi har inte så mycket trevliga säsonger i Stockholm. Klart vi har jordgubbar och blåbär, men det är väl liksom det. Resten av säsongerna är "vårstädning", "plocka fram vinterkläder" eller "trotsa regn och lera".

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

sunshine on my window <3

2010-12-04 @ 12:13:04

God morgon bloggen, min trogna följeslagare.
Idag vaknade jag halv 11 (tidigt för att vara jag) av solsken som sken på min huvudkudde. Känns som en välsignelse efter 2 veckor av regn och rusk! Så jag låg i sängen och myste för mig själv i solskenet ytterligare en timme innan jag letade mig ner till köket.

Där hittade jag en trevlig lapp på bordet
"Mira, we won't be back for lunch so make some italian recipe: pizza or pasta *smile* Have a good day."

Hur kan man inte känna sig helt jävla underbart lycklig då?

Dagens planer;
ut och fotografera, jag fick ju en helt genial fotoidé igår (i teorin) och kanske ta en promenad också. Därefter pizza till lunch *LYCKA* Senare ska jag göra pannkakor och slå igång en film.

Återkommer senare idag - nu ska jag klä på mig (trots solen har vi bara +6 här) med musik på högsta volym.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

from what comes after

2010-12-03 @ 22:42:49



Detta blir kvällens sista inlägg, John Blund kallar på mig. Lekte lite i photoshop (en av mina nya sysselsättningar) och här är resultatet. Jag planerar att fylla ett fotoalbum med mina mest lyckade bilder från min Spanienvistelse. Detta fotoalbum ska jag sedan ge till familjen när min arbetstid är slut.

Så, there you have it. Vad tycker ni? Ni är förresten helkassa med att tycka. Jag har publicerat en drös med bilder och införskaffat en ny bloggdesign och jag har fått 0 respons.

Imorgon har det sagts att det ska vara soligt! Imorgon är jag också ensam hemma till åtminstone 14:30. Jag har en brilliant fotoidé som jag ska förverkliga imorgon (om solen faktiskt håller sitt löfte)!! Ååh det kommer bli grymt! ;)

Permalink Fotografi Kommentarer (1) Trackbacks ()

lucka 3

2010-12-03 @ 19:59:50



Jag kan inte fatta att det redan är den 3:e december! Andra advent på ingång!! Och jag har FORTFARANDE ingen chokladkalender! X( fast nu är det helg och det betyder att vi ska dra fram julpyntet här i Spanien.

Och vet ni vad? DET ÄR LÅNGHELG HÄR! Så jag är ledig inte bara lördag & söndag utan också måndag, tisdag OCH onsdag! Det är en hel arbetsvecka av ledighet muhaha!!

3. När jag kommer hem ska jag... välja ut och klä en julgran! <3

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

arbetsförmedlingen

2010-12-03 @ 15:11:19

Börjar bli dags att kika runt efter jobb till sommaren när jag kommer tillbaka till Stockholm. Har precis glidit runt på arbetsförmedlingens hemsida, måste säga att jag inte kikat in där sedan deras gamla design. De får ett stort plus för den geniala ideén med en hjälpchatt istället för att boka ett möte med dem.

Dock kan jag inte utdela några fler plus överhuvudtaget. Arbetsförmedlingen har alltid varit en samling skitstövlar och det kan nog alla ungdomar samt arbetslösa hålla med om. Så jag vill artigt tala om för dom att dom kan gå och ta sig någonstans - jag klarar mig utan dom skitstövlarna!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

ångestladdat

2010-12-03 @ 11:01:38

God morgon era otacksamma jävlar (ingen har kommenterat min nya bloggdesign) idag regnar det. Big shocker. För det har det inte alls gjort varje dag i över en vecka. Deppigt värre.

Vad som är ännu värre är att min spanska tränare precis FACEBOOKADE mig - och undrade var i helsike jag håller hus. PANIK. Och ingen är här för att hjälpa mig skrapa ihop ett spanskt svar - med min svensk-spanska ordlista från 1997 lyckades jag skriva att jag var ledsen men jag har influensan men kommer på torsdag. Det är åtminstone vad jag tror och hoppas att jag skrev.

Är helt vilsen, vet inte vad jag ska göra! Har match om mindre än 16dagar, känns verkligen inte som att jag är redo för det (tänker mest på kondition just nu) men vet faktiskt inte om jag kan backa ur. Får helt enkelt hålla tummarna att min kropp hinner återhämta sig tills dess och konditionen för jag köra utan verkar det som.

MÅL: Nå en meditationsnivå där jag inte kan känna trötthet. (eller smärta - bonus) Dock måste jag medge att jag testat detta Xantal gånger och misslyckats.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

photoshop shall bow before me

2010-12-02 @ 15:58:35



Jag är så vansinnigt stolt över mig själv. Jag lyckades göra ett collage i photohsop,
och inte nog med det, jag lyckades smälta samman de här två bilderna utan fruktansvärda ärr.

Oj, oj, oj. 3 år på gymnasiet med långa photoshop-pass och jag kammade hem 0 kunskap,
NU upptäcker jag glädjen med photoshop!

Detta är en bild från början av min vistelse här i Spanien, detta är motsatt sida av byn Suentes, fläcken jag stod på när jag tog denna bild var ca 3 minuter från klipporna där jag klättrade!

Permalink Fotografi Kommentarer (0) Trackbacks ()

lucka 2

2010-12-02 @ 14:25:53



Jag måste medge att julstämningen inte är på topp här borta. Har mycket  att göra med bristen av julpynt och snö. Och julsånger. Och julfilmer. Och allt annat juligt. Ååh vad jag önskar mig en tomteluva, en sån där jäättelång!!

 2. När jag kommer hem... ska jag åka skridskor! Iklädd MASSA vinterkläder!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

if you ask me

2010-12-02 @ 00:18:48

If you ask me how many times I've REALLY cried for some one's death;
it would be one that I remember.

If you ask me how many times I've REALLY cried for losing some one;
It would be less than five that I can remember.

And why don't I remember?
Maybe cause I have to many victims to carry.

If you ask me if I ever cry for fear of losing something;
I would say. All the time.
I cry because I'm afraid of losing pieces of myself,
cause I can't afford to lose any of them.
And most of all,
I cry because there is a part of me that wants to know,
what would happen when allt the pieces are gone.
And I cry,
because there would be no going back.

I like to believe that each and every one of us have a soul.
And through life this soul gets torn and cracked. Some more than others.
And at some point it can't heal anymore. I'm terrified of that.

Permalink Diktboken Kommentarer (0) Trackbacks ()

lucka 1

2010-12-01 @ 22:36:44



Alltså, nu är det så att jag befinner mig i Spanien, med plusgrader och ingen snö.
Jag har ingen chokladkalender och inga luckor att öppna.
Så jag tänker helt enkelt starta en nedräkning via bloggen!
Och som ett plus i kanten tänker jag skriva något juligt som jag ska göra väl tillbaka i Stockholm!

1. Jag tänker... åka till skansen och dansa runt granen till ett liveband.
Helst iklädd tomteluva.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

i ran out of shopping money. pathetic

2010-12-01 @ 20:26:14

Hallå bloggen är på ganska bra humör nu!

Beror till största delen på att Jen-chan hörde av sig så för tillfället har jag släppt lite på oron, även om jag fortfarande har mina känselspröt ute, in case of emergency. Det beror också på att jag sakta börjar tina efter min 4 timmars vistelse i Torrelavega i regn och endast 4+.

När mamman skulle komma och plocka upp mig och jag väntade på att hon skulle spänna fast ungen and so on so on innan jag kunde klättra in i bilen - det enda jag kunde tänka var "WORDS. CAN. NOT. DESCRIBE. HOW. UNCOMFORTABLE. I. AM. RIGHT. NOW."

HERREGUD!! Jag har ju verkligen ingen tolerans alls för kyla!!

Nu känner jag mig lite smånöjd har precis handlat lite fler julklappar! Akis present är nu avklarad! Ichigo's present är näästan i ordning och så köpte jag en liten grej till min mamma! Jag är såå nöjd över presenten till min mamma!

Det är en liten japansk meditationsträdgård - fast i prydnadsformat. Den jag köpte är lite annorlunda, men någorlunda så här! ÅH KOM IGEN - Det är hur coolt som helst! (Jag som till och med tog en kurs som inkluderade trädgårdar som denna.)

 

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

loss

2010-12-01 @ 14:32:12

When I was just barely old enough to not quite realise -
I lost my great grandma. I went to her wake.
Because I was supposed to see the unscary part of death.
I'm thinking what you're thinking -
what the hell was my mom thinking?

Around 7 years old -
I watched my close friend and neighbour
an old man bleed
almost to death at my doorstep.
I stood with boots in the puddles.

When I was almost 10 years old
I almost lost my mother in a fire
that killed our home and turned it to ash.
A few seconds more and I'd have been an orphan.

I've seen my favorite rabbit torn to shreds,
I've witnessed a cat dying a horrible death in a washingmashine,
I've seen my still not forgotten dog being put down at the veterenarian,
he looked me in the eyes while he was sagging to the floor.
And they said "we gave him enough to kill an elephant"

This is at least 5 years later,
I'm watching my mom smoke herself to an early grave,
I see a close old friend lose pieces of his memory every day,
And I see myself in the mirror-
and sometimes it feels like I don't have an reflection.

Witness one bad thing and there's something to learn,
witness it too early and there's something to lose,
See them too many a time and they'll break you,
See them each and every day - and you stop seing anymore.

This is my lesson for all of you lucky bastards,
this is a true confession,
I've seen so many things I've never forgotten,
I've seen a man whose face is not a face anymore, for such a beating,
I've seen things I'll never tell you I've seen.

I suffer for you who lose something precious,
because you don't know how that feels,
and somewhere I feel luck for you,
cuz if you were to be in my shoes,
you'd some times want to remember what it was to lose.

Because it's life.

(Spain is today a desert island,
for I cannot leave at will.
I would want to be there for you,
I can only hope you're doing good.
As good as you could do.)

Permalink Diktboken Kommentarer (0) Trackbacks ()