paint me paradise

Torrelavega - Ja, det är rätt stavning

2010-08-31 @ 21:01:47

Jag har infått lite klagomål (är infått ens ett ord??), jag nämner inga namn ANNA, JEN-CHAN. Men bilder kommer att dyka upp ikväll på lilla byn Novales och stranden - undrar vad stranden hette... Med ikväll menar jag någon gång under natten. Dagarna är vansinnigt långa här och nätterna för korta - det känns som att jag varit här hur länge som helst och detta var 3:e dagen.

På egen vandring i byn, jag gick INTE vilse. Först. Jag tog huvudvägen ner till byn, cirklade lite, hade läget under kontroll och sedan när jag gick på jakt efter åsnorna då tappade jag kollen. Jag hamnade någonstans ute på kanten av byn vid en kohage(??) och chansade på 3 olika korsningar och LUCKED OUT TOTALLY. Trillade ut precis framför huset. Naaaaajs.

Man behöver inget lokalsinne här borta - vandra på och du dyker upp på rätt ställe förr eller senare. Passar mig utmärkt.

Nu på "eftermiddagen" enligt Spanien - kvällen enligt mig så har vi varit vid grannstaden Torrelavega och letat efter mitt träningsställe. Det var stängt, claro (såklart) så jag får återkomma imorgon. Tidsperspektiv betyder ingenting här borta, de hade ingen anledning alls.

Så mamman gick för att möta sin hermana X'D (jepp jag tänker slänga in spanska ord här och där) och jag mötte upp Andrea, en av tjejerna vi fikade med.. igår. Känns som flera veckor sen. Så vi vandrade runt i affärer och hon guidade mig - jag förstod faktiskt vad hon sa när hon sa "det är kläder för män på övervåningen" på spanska. Damn alltså!

För att avrunda ett mycket långt inlägg, jag köpte en udda klänning i blått med en hög, hängig krage och 2 olika typer av "chips" och choklad. Jag säger "chips" för att den ena ser ut som jordnötsringar men utlovar barbequesmak och den andra är i en påse med tecknade figurer på och utlovar ostsmak. Chokladerna ser ut som mjölkchoklad och kitkat i andra märken.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

La playa

2010-08-30 @ 21:21:40

Stranden fick mina förväntningar att krypa ihop i ett hörn och skämmas. Det var stort, finkornig sand, lång grunt och klarblått vatten och vågor som blev vita i topparna när de slåg mot stranden. På varje sida av stranden fanns berg med grön, tät växtlighet - HELT OTROLIGT.





Big shocker - Jag var blekast på stranden. Och mitt hår lyste starkt som solen, och folkets ögon stirrade som strålkastare. Ingen i byn har färgat hår och ingen är o-spanjor eller har blåa ögon. Men jag var för upptagen för att tänka: HOLY CRAP HUR HAMNADE JAG HÄR??




För övrigt så har jag suttit och fikat med familjen och 4 av deras vänner som droppade in. Till en början gick det skapligt, men sen började folket bli lata och orkade inte anstränga sig för att använda sin halvkassa engelska så till slut var det 3 konversationer på snabb spanska som var igång och efter en timme ursäktade jag mig och gick upp på mitt rum - min hjärna tänkte självimplodera.

Det bekanta sedan ankomsten har varit: fullkornsbrödet till frukot, spanskdubbad familyguy och en cola light. Dm har kortare reklam här borta förresten - men sämre program så det gottgör knappast.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Wannabe Karate Kid

2010-08-30 @ 21:00:15


Fotograf: Ida
Retushering: Mira

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Byn Novales

2010-08-30 @ 14:15:18

Vi tog en promenad runt här borta i byn - det är litet men en labyrint av kullersten och små stenmurar kantande av pyttesmå stenhus med stora fönster och apelsinträd, citronträd och palmer växandes på uteplatserna som för övrigt är gigantiska.



Och vet ni vad? DOM HAR ÅSNOR -HELT RANDOMLY ÅSNOR

I byn finns ett apotek, ett minihus där de påstår att man har en läkare, 2 caféer, ett par små resturanger/pubar, två banker samt ett hundklippningsställe. *höjer ögonen skeptiskt* Anyway, that's what we have.

Imorgon ska vi ta en tripp till Torrelavega (stavas det så?) och checka staden, nya träningsstället samt leta upp ett simkort så jag kan höra av mig till hemlandet och basen. Men idag ska vi *håller tummarna* till stranden som ligger på andra sidan av en kulle som sträcker sig till himmelriket typ.

Helgdag så partandet har satt igång nu och kommer vara i full gång fram till ca 6 imorgon bitti - igen. Jag är riktigt trött.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hur säger man frukost på spanska? Någon?

2010-08-30 @ 11:00:31

Jag var förlamad av hemlängtan inatt. Det är ingen underdrift, kändes som någon höll på att krossa hjärtat på mig och sen kom kallsvetten. Jag tror att festandet som tvingade mig att hålla mig vaken var den onda kraften den natten.

Vid 6 lyckades jag äntligen somna till Loke efter 500 besök på toaletten. Det som är lite förvirrande är att det är ca 6 dörröppningar på en liten ytapå övervåningen så när man kommer ut ur ett rum blir man helt desorienterad och tappar hummet om vart rätt dörr är. Olyckligtsvis så har föräldrarna ett av de rummet, lyckligtsvis så gick jag inte in i det rummet, även om jag råkade hamna i ett förråd av misstag.

Klockan ringde 10, jag vågar inte sova längre än så, det här är inte Stockholm -.-'

Jag fick frukosten presenterad på spanska med följdfrågor på vad jag ville ha och om jag gillade det ena och det andra. Eh, bättre än väntat. Dock råkade jag tacka ja till både apelsinjuice och någon form av chokladdricka. Smörförpackningen ser ut som en konservburk förresten.

Mamman i familjen pratar nu med mig på 90% spanska - my braincells gets to run for the monet on this one. Jag fick även en spanska-arbetsbok för nybörjare, som endast är på spanska - vad har hänt med översättningar??

Och, ja ALLT är dubbat.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Här är jag

2010-08-30 @ 01:47:58

Det känns som att jag berättat det här 511 gånger men jag tog en eh vad heter det nu igen? vow? hur som helst en vow att dokumentera mitt liv här borta. Det här är mitt låtsasliv. Min första flygresa - flyget var försenat - båda två. I lucked out och råkade hamna vid rätt gate när jag kom av första flyget men irrade sedan bort mig i jakten på ett tydligen nedstängt Donken.

Jeaaklar vilket tryck det var på flygen, kändes som någon försökte kväva mig samtidigt som någon annan körde dunkuddar in i öronen på mig. Som ni självklart anar var jag helt såld på utsikten.

A giant white veil meeting the forever clearblue sky. And the ground, an amusementpark enlightening the dark. And the sunset? An enchanting rainbow of red, yellow, green and blue, a painter's choice of weapon. The clouds? To be touched. Like cottoncandy floating beneath us, above you.

Bilresan från flygplatsen tog nästan 2 timmar, det är en lång tid att småprata. Praise somebody så var familjen skittrevlig! Här hälsar man genom att pussa en gång på varje kind förresten - not feeling it.

Kvällsmaten bestod av någon typ av "kaka" gjord av ägg och potatis med sallad -ännu en gång, inte helt feeling it men jag fick i mig min portion.

De har en cocker spaniel och två inte alls i närheten av Kasalappi-söta katter här. Och jag är tillbaka till gula tapeter på mitt rum.

Tydligen är det någon form av helgdag imorgon så givetsvis partar Novales gärnet - going steady när klockan snart är 2. Jag har inga persienner heller. Så nu tänker jag göra mitt bästa för att somna.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sista dagen i Sverige

2010-08-29 @ 01:18:04

Som rubriken lyder, sista dagen. Allt jag velat göra hela veckan är bädda ner mig med täcket upp till hakan med Jen-chan, skräpmat och en bunt filmer. Istället klev jag upp innan 10 för att pallra mig hela vägen till Rissne, WHAT'S UP MED RISSNE?! Aldrig hört talas om.

Tidig eftermiddag spenderades med Aki, hennes pojkvän och familj. Vi var på riddarspel som inte var i närheten av vad Gotland hade att erbjuda, men ett bekant ansikte dök upp, en Jauvet-medlem som mina ögon jagade men som jag tappade bort varje gång jag försökte få tag i honom. 

Vi picnicade på en skuggig bänk ihopkurade i kylan och Aki hade med sig en liten present, en bedårande maskot som jag bestämt ska resa med mig runt världen, den följer med mig till VM.



Sedan följde Aki med hem för att norpa min gitarr samt assistera med den icke-påbörjade packningen. Bagaget vägdes på 18kg och maxgränsen var 23. Yeah, jag klarar alla viktgränser!

Jag, Håkan och Ida tog ett sista besök på Robbans där vi alla smällde i oss så mycket pizza/kebabsallad vi bara kunde, och sen lite till. Nöjda och belåtna var det dags att knata hem. Genast hämtade jag Jen-chan och ÄNTLIGEN fick jag min efterlängtade slappkväll med Sylvester Stallone's Dödligt möte och en jäkla fet Rottweiler som la sig i våra knän. Ja, det krävs två knän för att hundfanskapet ska få plats.

Rolig historia! Jen-chan somnade under filmen, då smyger hunden tyst som en ninja, stället sig med nosen i öran på henne, fortfarande knäpptyst. Och ger ifrån sig ett högt skall. HAHAHA Jen-chan flög en meter, min hund är ett ondskefullt geni!

Nu ska jag joina Jen-chan i John Blunds rike, lite mer än 12 timmar och sedan sitter jag på ett plan. Sayonara Sverige, vi hörs på andra sidan.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Life will knock us down, we can choose to get back up

2010-08-28 @ 01:26:07

Dag 3
Surprise, surprise jag färgade håret, snarare Jen-chan gjorde det. Jag skulle aldrig ge mig på det helvetetsgörat, att färga mitt hår är inte långt ifrån att skjuta sig själv i foten. PAIN IN THE ASS (FOOT). Ni får vänta på bilder tills jag orkar ta en bild OCH lägga upp den.

MEANWHILE. Jag och Ichigo checkade senaste Karate Kid på bio. Och jag måste säga meh, meh, meh. VARNING FÖR SPOILERS: Den kan inte konkurrera med orginalet. Samma story, samma alltihopa. Mobbing, prata med tränaren, tränaren är ett arsle, de ska låta pojken vara i fred fram till turneringen han ovetandes ska delta i, tränaren beordrar sabotage, sabotage sker, Jackie Chan i plats för Miyagi fixar skadan på ett mirakulöst sätt med kinesisk läkarmagi, pojken vinner mot alla odds.. bla bla.

Se ordinalet istället punks! Yeah sure Will Smith's son är söt. Typ det.



Visste ni förresten att det finns en Karate Kid med en tjej i huvudrollen? Den går under det mycket väl genomtänkta namnet The next Karate Kid. Mitt minne är lite blurry, det var ett par år sedan jag såg den, men check it out och uppdatera mig. Jag har för mig att den var helt sevärd. Jag minns en scen när tjejen hoppar upp på en motorhuv på en bil som nästan kör över henne.

Dag 2

Mat på IKEA med Jen-chan och ett par timmar i Skärholmen. Tanken var ju att jag skulle finna ett par dojjor, det gjorde jag inte. Istället plockade jag på mig två Sylvester Stallone vhs-filmer. Ni kanske inte visste, att min konstiga grej (bland många) är att jag samlar på Stallone-vhser som jag sedan radar upp i bokhyllan efter årtal de är gjorda. Demolition man och Dödligt möte, som bonus råkade jag hitta en ännu oläst Anne Rice bok - Vittorio the vampire.

Jag och Jen-chan fastslog även idag att hon är lika tondöv som jag har lokalsinne. ILLA, right?

Sista träningspasset på Fight Club idag, det var stenhårt och svintungt, som det ska vara. Avsked á la fight club alltså. Sorgligaste adjöet hittills var med tränarna. De har gjort så otroligt mycket för mig, inga pengar kan köpa det. Nu är jag taggad på att möta nya klubben i Santander - dags att visa vad vi går för. VM kommer precis runt hörnet. LET'S DO IT!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pretty by sea

2010-08-26 @ 02:41:47


Fotograf: Ida

Permalink Fotografi Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jo, många shoppar dator 3-4 dagar innan de lämnar landet

2010-08-26 @ 02:40:34

Dag 4.

Här försvinner dagarna som godis i mitt rum. Ida plockade upp mig när hon slutat jobba och bortskämda som vi blivit cruisade vi runt i bil och inhandlade ny laptop, kameraväska samt nödvändig usbkabel till min mobil. Jag passade på att plocka upp biobiljetterna till Karate Kid som jag och Ichigo ska gå och se på bio imorgon. *taggar för fullt*

Sedan pröjsade Ida, gullunge som hon är för snaxx för kvällen och natten. Cola, chips, godispåsar och chocolate i mängder. Vi hade någon form av ät tills du förlorar medvetandet kväll. Det var mysigt, nu ligger Ida och sussar här brevid. Film nr 3 rullar på Idas dator. Salt, någon dansfilm vars namn jag inte minns (den var braa) och nu Legion. I'm liking it.

Nya datorn har pimpats med alla des installationer och nu tänkte jag slänga upp en fin bild på mig och Ida från Gotland. Jag saknar Gotland.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu vänder vindarna

2010-08-24 @ 18:24:52

Dag 6.

Jag satte mig ner i sängen och drog en lättnadens suck efter jobbet, i ungefär 13 sekunder tills Anna smsade och jag släpade min trötta röv till stan för en fika. Det var sista gången vi träffades på en låång tid. Det var ett micket dramatiskt och tårdränkt farväl. Nej nu ljög jag. Vi kastade mat på varandra. Nu ljög jag igen. Det var allmänt trevligt catch-up snack och en del roliga och en del ännu roligare historier.

Dagen avrundades med ett träningspass som jag var helt fantastiskt otaggad för tills jag mötte upp Jen-chan och hon följde med som moraliskt stöd och tränaren hälsade mig välkommen tillbaka med en stor kram.

Najs avrundning *tummar upp*

Dag 5.

Sista arbetsdagen - HURRA! Lön - YEAH BABY! Fika med Jen-chan - NAJS *fult leende* Dubbla regnbågar skymtades - AWESOME!



Avslutades med ett hårt pass på Fight Club. Fan vad det är skönt att vara tillbaka där, och fan vad jag kommer sakna dem!

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nedräkningen har börjat.

2010-08-22 @ 22:44:45

Dag 7.

Jag upptäckte under bad och borstning av hundar att min älskade Jessie tappat all sin bebispäls! Hennes lockiga rygg är nu borta. Fällandet är nu över för säsongen. *praise somebody* En stor dag för oss med andra ord.

För övrigt har inte mycket hänt, jag har bestämt mig för att skippa min uppsats och därmed få ett F på kursen, lite störande, jag hade ett otroligt upplägg men å andra sidan är jag inte upplagd för att slriva upplägget, if you get the picture.

För övrigt har jag känt mig deppig hela dagen. Det kan ha något med att göra att Loke's musik är i det dystra slaget. Det kan ha något att göra med att jag känner mig oförstådd och oprioriterad. Det kan ha något att göra med att alla mina förväntingar och alla folks löften har varit stora besvikelser. Eller så kan det vara att Conny är tillbaka. Eller alltihopa.

Så idag har jag gjort en ny lista. Mina 12 stjärnor.

1. Min första upptäckt vid 5,5 års ålder. Min källa för tröst och trygghet. När jag kommit hem från akuten har hans filmer rullat på tv:n. Sylvester Stallone.
2. Rösten som krossade mitt hjärta. Upprepade gånger. Lukas Rossi.
3. Personen som antagligen gjort mig till den jag är. Dick Alves.
4. Det perfekta utseendet som jag önskat mig. Angelina Julie.
5. Den kompletta fightern med de vackraste rörelserna. Georges S:t Pierre.
6. Mest geniala personen. Johnny Depp.
7. Den mest otroliga författaren. Anne Rice.
8. Personen som delar mina visioner inom bild och film. Hans skapelser är gudomliga. Tim Burton.
9. Den absolut vackraste personen som vandrat jorden. Rain (eller Bi)
10. Tecknaren som fångat min själ i bild. Sumomo Yumeka.
11. Min absolut senaste upptäckt som hållt mig trollbunden under mer än en vecka i sträck nu. Det här är vår stolthet, en av de få saker som jag kan vara stolt över som svensk medborgare. Loke Nyberg.
12. "Never grow up" - den bästa engelska novellen som någonsin har eller kommer ha skrivits. (Finns på deviantart)

Ao, så utöver listan så har jag badat hundar - you know fällt babypäls grejjen och depp. Det är så jag spenderat den nästnästnästnästnästnästnäst sista dagen i Sverige. (plus minus ett näst)

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

This used to be a funhouse

2010-08-22 @ 18:08:33

HERREGUD VAD JAG SKÄMS! Jag såg precis bilder på någon som brukade stå mig nära som gjorde mig illamående. Det var inga nakenbilder eller något sånt. Det strålade Kissie och fjortis. Jag skäms livet ur mig. Tydligen har någon glömt bort vad smak är. Tack och lov att jag lämnar landet *korstecknet*

Vecka 32 folket. Då händer det. Jag vet att vecka 32 har passerat men nästa år! Jag kan planera så långt för Sverige-tiden står stilla för mig. Jag kommer hem till juni och mitten på augusti är medeltidsveckan. Knappt 3 månader. Man kan planera så långt i förväg.

Ni som inte förstått medeltidsveckan, det är inte medeltid era idioter. Det är en chans att vara barn på nytt, där alla är vänner. På riktigt. Det låter som en klysha men det är sant. Jag kan inte förklara det så jag lånar Loke's ord.



"Här kan nästan alla skratta åt sig själva,
det är ett jättebarnkalas och maskerad.
Nån är en munk och nån annan är en älva,
till och med den pestsmittade tiggaren är glad.
Här är det natt och nakenbad här kan man sjunga serenad
utan att någon kommer att kalla did pretentiös.
Romantiken får en chans,
här är eldshow här är dans här är självaste djävulen lös.
När du får på dig dina medeltida kläder finns inget varifrån varför eller vem,
vi kanske kommer från Sveriges alla städer men vi har ändå allihopa hittat hem.
Och all framgångshyckleri byts mot glatt gyckleri."

Ja, jag är helt förälskad. Jag behöver likasinnade! Kom igen, en vecka utan livsångest och idiotiska nojjor.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

The Expendables med Ichigo

2010-08-22 @ 13:00:09



Ichigo var supergullig och bjöd mig på bio igår, vi såg inget annat än THE EXPENDABLES. Den var oväntat underhållande och hade en skön mörk humor som endast vi som är lite småsjuka i huvudet kan förstå. Biopubliken bestod av likasinnade som visste vilken film de skulle se och väntade på kulsprutor. Vi blev inte besvikna.

En del roliga scener där de kom med antydanden till tidigare filmer, en fantastisk scen med Arnold och Sly när de visar sin rivalitet.

Sly: "What is my worst friend doing here?"

eller

Sly: We should have dinner
Arnold: In a thousand years
Sly: Too soon.
Arnold : Nice to see you.

Allt som allt, vem gillar inte elitsoldater som smågnabbar?

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blommor och humlor, Visby I

2010-08-20 @ 22:19:10

Permalink Fotografi Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen har helgen kommit

2010-08-20 @ 22:17:52

Ni kanske har märkt att jag försökt förhala det här med ett "bra" inlägg, fast egentligen hur ska vi definera "bra"? Okej, förhalande igen.

Jag har haft djävulens huvudvärk hela dagen och det har inte släppt, eller jo tillfälligt när jag tittade på Rambo (nyaste), jag taggar inför bion med Hanna imorgon, vi ska se The Expendables, Stallone's nyaste. Och ni vet alla hur jag har en svag punkt för honom. *Leer otäckt*

Förresten tycker jag att Hanna behöver ett bloggsmeknamn, eftersom att hon är värdelös, värdelöööös på japanska och så är hon ju mer än halvflummig så hon får kallas för Ichigo. Det är väl ett av de få ord hon förstår. För att understryka - jordgubbe.

Ehm, och nu kan ni sluta läsa för bättre än så blir det inte. Jag har tappert inlett packningen inför Spanien, och det gick ju... helkasst. Från och med söndag ska jag blogga ordentligt för då blir det nedräkning och ni får följa min sista vecka i Sverige. Det kommer vara sorgligt förvirrande och inte värt att läsa.

Här avrundar jag för kvällen. Jag skärper till mig när jag har en ny dator som orkar öppna photoshop mer än 10 sekunder. (Nästa onsdag!!)

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

"I lågan av den röda glöden"

2010-08-20 @ 22:10:27



Fotograf: Mira (Oredigerade bilder)

Permalink Fotografi Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur går det med mina nyårslöften?

2010-08-18 @ 19:25:12

Efter ännu en dag som slav för samhällets livsstil så travade jag och Jen-chan runt i stan och ordnade med tråkiga ärenden. Svartvit fotorulle till min analoga kamera, nytt tandskydd och ett stopp på Fight Club för att hälsa på träningskompisar och tränare. Där fanns Angelica som överraskade med 2 mangaböcker direkt från Japan av min favoritmangaka.

För att avrunda alltså, jag har inget intressant att säga idag heller. Jag har Gremlins som trillade ner i brevlådan idag och jag kommer som läget ser ut att få titta på den själv. Emo-varning!

I alla fall: Igår kväll hittade jag min lista med nyårslöften för år 2010 så jag tänkte helt enkelt posta den här för att visa vilka framsteg/baksteg jag gör, nu sådär när mer än halva året passerat. Hissa eller dissa, upp till er people.

V=CHECK
O=Inte ännu, men det finns fortfarande tid
X=FAIL

[V] Regelbunden träning - Hammarbybacken varje lördag under sommaren räknas faan
[V] Klara japanska kurs 1 - Högsta betyg
[X] Starta ett syprojekt med Ida - Ida har inte tid och sen lämnar jag lixom landet
[O] Gör klart min barnbok inklusive illustrationer - Hade helt glömt bort det, efterlyser tecknare
[V] Fotogragera regelbundet och genomför fotoidéer - Jag har blivit duktig på det
[V] Uppdatera bloggen - Ny blogg så nu kör vi
[X] Lasra bort en leverfläck - Jag har ingen bortförklaring, jag var lat helt enkelt
[O] Tatuera mig - Vi får se, vi får se
[X] Ät nyttig mat under veckodagarna - HA, vilken optimist jag var när jag skrev det
[O] Starta en scrapbook för foton - Vill fortfarande, det har lixom inte blivit av
[X] Spela in en kortfilm med kompisar - Hade glömt totalt - får bli nästa år
[V] Hitta ett jobb/Börja jobba - YEAH
[V] Ta guld i en tävling - Kryphål, jag vann klubbmästerskapen
[V] Åk utomlands - Tävlade i Norge om vi ska vara petiga men Spanien nästa!
[X] Ta körkort - Ännu en gång, HA
[V] Flytta hemifrån - 9 månader i Spanien räknas. Undrar om jag FÅR bo hemma sen?
[X] Tillbringa mer tid med vovven och kissen - *Ledsen smilie* Att lämna Sverige är inte godkänt
[V] Skärp till dig med tandborstning för Gudars skull! - Det var på tiden *nervöst*
[O] Betala klart systemkamera - 4 månader kvar!
[V] Bli en starkare individ - Det här var väl mest menat efter mitt ex

10/20 det hade varit ett G på ett prov, va?

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

17 helt random frågor om mig

2010-08-17 @ 22:03:17

Jag har tillbringat de senaste två dagarna med att vara förkyld och jobba i Maddes pappas sushibar som slav så mitt liv har bestått av sovande, spetsande av jätte räkor, halka runt på golv med brickor, disk och riskorn i mängder.

Jag har alltså inget intressant alls att säga, så här bifogar jag 17 helt random frågor som jag hittat på nätet och tagit mig besvär att svara på sidådär strax innan läggdags.

Jo, jag vet att klockan inte är 22 ännu.

1. Hur gammal är du om fem år? Offeciellt, fortfarande 20, och 10 år senare, fortfarande 20.

2
. Vem var den sista du träffade? Min räddare i nöden Jen-chan som hjälpte mig att ta ut med vovvarna när jag höll på att knäckas.

3.
Hur lång är du? 164. Fast om du tänkt erbjuda mig modelljobb så kan vi säga 170.

4.
Vilken var den senaste film du sett? Daybreakers, på färjan hem från Gotland. Killen brevid mig släppte konstanta sexskämt så jag skulle antagligen inte kunna återberätta filmen.

5. När såg du senast din mamma? För mindre än en timme sedan. Olyckligtsvis.

6.
Vilken är din favoritplats? Visby under vecka 32.

7.
Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag vill tro att jag bosatt mig på landsbygden utanför Tokyo i ett gammaldags japanskt hus med en eller två hästar.

8. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja, men ändå står det två Sylvester Stallone sound-track skivor i bokhyllan. Det enda värt att behålla från mitt ex.

9. Hur många kuddar har du i sängen? Jag tror att det kan vara 11. Jag försöker uttöka antralet.

10.
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Beslutsångest. Leva så länge pengarna ville i Thailand och ändå ha råd med ett hus i Tokyo.


11.
Kan du spela poker? I teorin ja, ändå förlorar jag varje gång. Klädpoker - inte för mig.


12.
Är du en beroendemänniska? Ja. Just nu knarkar jag sömn och Loke's musik.

13.
Vad var det senaste du stoppade i munnen? Resten av paketet med marängswiss.

14.
Vem är den roligaste människan du känner? Vad räknas som känner egentligen? Vi är alla Gud's barn. Gycklargruppen Jauvet, medlemmarna går jämt ut.

15. Välj ett ärr på din kropp? Ovansidan av armen. En kanin attackerade mig. Jag har fortfarande svårt för kaniner.

16.
Flirtar du mycket? Nej, tyvärr. Men om jag stötte på TRiX igen så skulle jag köra hårt.

17. Vad lyssnade jag på senast? Loke's sång "Jag har hört att en av TRiXarna är gay"

God natt!
 

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då var man hemma igen

2010-08-15 @ 23:06:39

Jäklar jag lyckades radera mitt inlägg. Jag har stora problem med datorn och mindre problem med anslutningen, resultatet är skitpannkaka.

För 57 minuter sedan spräckte jag min 36 timmars vaka (färjan gick hem 03:30 natten till idag). En 4 timmars powernap och en dusch senare var jag på väg för att möta upp Jen-can. Vi hade massor av skitsnack att ta igen, hon var i Frankrike en vecka när jag var på Gotland.

Jag är svintrött så jag orkar inte engagera mig riktigt i inlägget, natten var mycket intressant dock. Jag och Ida hade ingenstans att ta vägen 4 timmar innan färjan skulle åka så vi hamnade vid hamnen vid ett stort gäng med medeltidsfolk. Vi lekte pepparkakskull, jag klättrade runt midjan och mellan benen på en kille som påstod sig vara akrobat (raggreplik? Kass i såfall. Men hans flickvän var trevlig) och sedan fick vi med oss en förtappad själ till färjan.



Det var en kille som varit för packad för att komma ihåg att ta med sitt tält, tappat sin plånbok, mobilen var körd och hade sedan gjort en kullbytta och badat handen i en marshall som orsakade nästan tredje gradens brännskador. Han hade fått morfin av läkaren.

Och medan vi satt där ett gäng och existerade så satte sig en mygga fräckt och stack honom på fingertoppen innanför bandaget på den skadade handen.

Lägre en så blir det inte, så naturligtsvis garvade vi från tårna.

Dagens uppenbarelse: Jag önskar mig Loke på min födelsedag.
Kom igen nu brudar, det kan ni väl ordna som välkommen hem en vecka på besök present.

Här kan ni boka honom åt mig.
Ni kanske får fresta med vackra flickor, öl och allt du kan äta.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Loke Nyberg - Världens bästa trubadur

2010-08-15 @ 18:55:02



"Jag fick aldrig några bjällror men väl en gitarr,
och kanske var det lika bra
för här sjunger en trubadur ett tack till en narr."


Ovanför ser vi en textrad ur en sång som Loke skrivit till gycklargruppen Jauvet som går i pension efter 14 år. För Loke var dessa medelålders humorister storebröder och denna sång hedrar dem. Tyvärr finns denna låt inte att hitta på internet ännu. Men jag bifogar en av mina favoritsånger med honom. Här kommer Vargaflicka med Loke Nyberg. Dra på volymen ordentligt innan du trycker play. JUST DO IT!


Permalink ÄLSKA Kommentarer (0) Trackbacks ()

Girls night out

2010-08-13 @ 22:21:54

Jag bevittnade den mest vansinniga showen som du kan se inom Europa. Det var en föreställning tillägnad den kvinnliga publiken. Och kvinnor ska aldrig mer klaga på att män är sexistiska för föregående natt gjorde sig TRiX av med all skam de hade kvar och sålde sig själva för att göra publiken nöjd. De blev behandlade som KÖTTSTYCKEN.

En strippshow av en man som såg ut som en härlig korsning av Wolverine och Edward (från Twilight så klart) han klättrade upp på en svart stång och gjorde akrobatiska konster medan kläderna trillade ner plagg efter plagg, till Lady Gagas musik.

Sedan varvades en hel del nakna män som endast höll något för sina private parts med ballader. Under en av balladerna bestod utstyrseln av en blombukett framför deras private parts. Under sångens gång plockade de blomma efter blomma och kastade till en helvild publik.

Något som kallades den emotionella fakiren utnämndes. Jobbet var mycket oönskat. Det innebar i stort sett att skada sig själv. Den stackars mannen var vegetarian och tvingades äta en köttbulle och nykterist och dricka gin. Han klippte också av huvudet på sin teddybjörn han haft sedan 2 års ålder.

Gänget spelade på kvinnors "inre önskan" om bröder, bara överkroppar och gayvibbar killarna emellan. En puss här och där delades ut, skrev mot ansikte här och där skedde. När en buttplug dök upp på scen gick personerna bänken framför oss.

BILDER KOMMER INTE DYKA UPP HÄR - SA JAG INTE ATT EN BUTTPLUG DÖK UPP PÅ SCEN??

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Eldshow i Indian-anda

2010-08-12 @ 19:03:02

Rock N Roll Fire Circus - var namnet på gårdagens höjdpunkt.

Inledningsvis spelade en underbar trubadur vid namn Loke, han sjöng och spelade på sin gitarr en sång om Medeltidsveckan. Jag kan inte ens beskriva vilken gemenskapskänsla som rådde. Rysningar kom och hann knappt försvinna innan nästa parad av rysningar sprang längs rygg och armar.

Det var en enorm eldshow med inslag av akrobatik. Alla tänkbara pyrotekniker användes och livemusik spelades. Alltiphopa var i äkta indian-anda.

Hela föreställningen var en trevligare variant av nyårsafton. över 5000 personer i publiken som satt och stod tillsammans med lyktor här och där. Var femte minut skrek en grupp skååål och resten av havet svarade och man hörde ett enstämmigt skååål.

När killen som tog hand om presentationerna bad alla att kramas - så kramades alla! Och applåder genljöd mörkret nästan konstant. Aldrig har jag varit på någon typ av föreställning där publiken slänger ut applåder även när de inte är tvugna.


Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

In expectatione mortis

2010-08-11 @ 16:50:01

Igår kväll var höjdpunkten en show vid namn In expectatione mortis, eller - I väntan på döden. Det var en OTROLIGT koreograferad magdans, dans, eld, akrobatik-show.

Publikinsläppet var en del av föreställningen, minst ett tiotal personer var sminkade djävlar som kretsade kring publiken och rörde sig smidigt, sexigt och skrämmande. Under föreställningen fick vi följa ett antal personer som syndat och deras mottagande i helvetet.

Jag missade en fantastisk bild på en flickdjävel som gick ner i split medan två mansdjävlar höll upp henne, hållandes ett brinnande paraply. Däremot bifogar jag bilder på de sensuella djävelsparet som hypnotiserade mig samt min favorit djävel, en yngre variant av Brad Pitt som kom ut på styltor, med en brinnande lie.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Gycklarshowen of all times

2010-08-09 @ 17:55:44

Jag och Ida var och såg den mest fantastiska gycklarshowen som någonsin kommer att existera. Jag kan ärligt intyga att det inte har funnits något roligare på denna jord. Jag var vikt dubbel av skratt under hela föreställningen.

Vem skulle inte skratta åt 3 män i peruker som improviserar någon okänd version av Ronja Rövardotter vs världen? När "Sonja" sa åt "Bark" att spänna repet och gav honom en trådbit som sträckte sig 10 meteter och vrålade "spänn repet" med ett seriöst ansiktsuttryck så trodde jag att jag dött och hamnar i komedins himmelrike.

Jag är inte tillräckligt stabil för att inte kollapsa i en skrattattack så jag vågar inte gå in på detaljer av en män med skäggstubb som ska föda ett barn eller när samma man dyngsur (bokstavligen) av tårar rider på en häst. Jag trodde det var agerande utan objekt.

Tills han stoppade in handen under sin "skjorta" och drog fram en mjukishäst på knappt 10cm.


Jag kan också tillägga att vi tagit en powernapp på knappt 2 timmar, annars är vi fortfarande i full gång (eller vaggandes, beroende på hur pessimistisk du vill låta)sedan väckning 11:00 i söndags morse.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skepp åhoj, Gotland i sikte

2010-08-09 @ 01:40:31

Klockan är nu 01:37 och jag sitter på sängkanten sminkad tillsammans med Ida, lika sminkad hon med. Jag är smokin' hot minus mina god natt-flätor.

Vår skjuts ska befinns sig utanför om ca 20 minuter. Pimp-Dennis är vår desperata utväg, vi är än dock mycket tacksamma.

Jag har varit vaken i snart 14 timmar och gruskorn börjar spöka i ögonen, som tur är har jag och Ida förutsett detta. Vår diet kommer att bestå mest av socker och koffein. Nu bär det av till Gotland, medeltidsveckan, gycklare och girls night out.

Permalink Dagens noteringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Beautiful Boxer

2010-08-08 @ 00:04:42

Beautiful Boxer är en av Thailands topp3 filmer. Enligt mig. Lyssna på mig. Så om en utländsk, icke-amerikansk film inte avskräcker er så är denna guld.

Den är otroligt vackert gjord, men handlingen är mer i det orginella slaget. Det är baserat på en verklig historia om Nong Toom, en thailändsk man som vill bli en kvinna. Han hatar våld men ändå finner han sig inblandad i thaiboxning. Och jäkligt duktig är han kan tilläggas. En poetisk tolkning men icke utan actionladdade scener.

Om du klarar av att tugga på historien så är filmen helt klart sevärd med vackra landskaps-scener och snygga kampsportmoves. Flera "äldre" thaiboxningstekniker skymtas. En riktig looker med ett par citat som lämnar gåshud. Ni kommer att tycka att kampsport är vackert efter denna film.

För er som kan påstå er vara riktiga kampsportsnördar kanske ni har sett matchen Nong Toom mot vår egen Pernilla Johansson på Hovet. Efter denna film vågar ni inte bua ut Nong Toom. Jag fann mig heja på henne, skrikandes hes under denna match.

"It seems the more make-up I put on, the harder my opponents kick me. So I kick them back harder."

Permalink ÄLSKA Kommentarer (0) Trackbacks ()